Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Skidkläder för barn!

Snart ska vi till Vemdalen! Aline ska få gå i skidskola och jag får åka skidor på första gången på väldigt länge. Idag köpte jag nya skidbyxor och kom att tänka på vad barnen ska ha i backen? Eller Aline rättare sagt, för Ian får ha sin overall.  

 Jag har letat runt lite och såhär kan man tänka kring att klä barnen i skidbacken: 

  •  Vi kan börja med understället, för liksom för vuxna är det lager på lager som gäller för barn.  Det har jag skrivit mycket om tidigare. Understället ska stänga ute kylan och samtidigt leda bort svett och hålla kroppen lagom varm, ingen Vil bli för varm. Personligen tycker jag om fleece och ull. När det kommer till ull gillar jag merinoull som är otroligt härligt. Materialet har en fantastisk andningsförmåga och kliar inte ens på min känsliga dotter. Råkar ullen bli blöt värmer den fortfarande vilket är en grym egenskap. Ull är också det ultimata materialet för strumporna i pjäxor och vinterskor.
  • Därefter ska ett mellanlager på, en extra fleecetröja brukar jag använda. Men man kan även med fördel ha en ulltröja. 
  • Slutligen gäller det att ha på bra ytterkläder. Man kan välja på overall eller skidjacka och skidbyxor och det är väl mest en smaksak vad som passar bäst. Jag skulle dock undvika en för tjock overall. Barnet kommer röra sig mycket. Huvudsaken är att kläderna är slitstarka och har material som värmer och skyddar mot vind och vatten. För att kunna ha flera lager under dessa ytterkläder är det viktigt att de är tillräckligt rymliga, men inte för stora! Aline kommer ha skidkläder som är mer åt skalplaggshållet med mycket fokus på funktion (andning, vattentäthet osv)  Dessa från Bergans är jag sugen på!

  

  •  Se också till att de har ett par bra tumvantar och en skön mössa! Det är så så viktigt för att hålla varmen! 

Har jag missat något? Finns det några bra tips från er som åkt skidor med barnen?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Hjälmmössa, färgglada kläder så att de syns, hellre overall än jacka då det kan bli en del fall och att den inte kan fastna i ankarliften.

    1. barnplaggsguiden

      Smart! Har inte ens tänkt på att hon ska åka ankarlift. Men såklart! Hjälmmössan är ju toppen med, kanske en tunnare i ull? Tack för toppentips!

  2. Elin

    Vår son hade ullunderställ, fleeceställ och byxa/jacka. Bra vantar och hjälmmössa eller vad det kallas. En sådan som går ner över nacke och hals där bara ansiktet syns. Passar perfekt under hjälmen

    1. barnplaggsguiden

      Det är exakt som jag tänkt, hade du även fleecebyxor på? Älskar hjälmmössa! Det känns verkligen som att barnet håller värmen bra då! Tack för svar!

      1. Elin

        Hej! Sent svar. Vi hade inte fleecebyxor på för det var så pass varmt. Så de låg kvar i väskan. Har en hjälmmössa i fleece och en tunnare i ull. Tims skidhjälm är fodrad så var inte alltid den i fleece behövdes.