Recension Skaloverall Minymo – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension Skaloverall Minymo

Nu kör vi igång! Våren är tyvärr inte ett faktum, men vi vet att den kommer snart! Så det är hög tid att kitta barnen med skalplagg/galon nu när det är plusgrader. Först ut i mitt test är Minymo Skaloverall. Overallen vi har fått hem är ett recensionsexemplar.

   

  

Pris: Kostar ca 600kr. Ett pris i övremedelklass för ett sånt här plagg.

Storlek/ Passform: Här skulle jag vilja säga att den är rymlig, men inte stor. Den är rak i passformen, men jag tycker ändå att den är normalstor. Här skulle jag rekommendera att man utgår ifrån hur lång barnet är. Eftersom overallen är så tunn så tycker jag att den är väldigt smidig att röra sig i. Plagget är väldigt “enkelt” vilket jag gillar. Det är liksom inga stora loggor eller specialgrejer på den. Den är avskalad och sitter toppenbra på min “normalstora” grabb. Jag har storlek 80 i denna men skulle nog gärna gå upp en storlek för att kunna försäkra mig om att han kan ha den hela våren.

  

  Overallen har ett elastiskt band i ryggen för att skapa bättre passform och jag tycker det fungerar. För er med tunnare barn så skulle jag uppskatta om det även hade funnits en dragsko så att man hade haft möjligheten att dra åt ännu mer.

En annan fördel med denna overall är att den har en löstagbar luva. Luvan är rätt normal i storleken och sitter bra när den är uppe. Jag är inte ett fan av stora luvor, då ska de har ett justerbart kardborreband. Tack vare ett kardborreband på luvan kan man se till att det sitter bra på ditt barn, för stora luvor är helt värdelöst då de bara är i vägen och ramlar ned över ögonen.  Så det är ett förbättringsområde, eller kan vara bra att tänka på.

Material: Skal:100% polyamide Foder: 100% polyamid

Tvätt: 40°C maskintvätt

Vattentolerans:  Skaloverallen har 5000i vattenpelare, vilket är det många anser är gränsen till 100% vattentätt.

Jag har duschat skaloverallen under 1 minut. (Rasmus har tagit tid!) Jag har under den tiden sköljt av hela overallen samt riktat munstycket mot dragkedjan. Vattnet läcker inte in överhuvudtaget. Innertyget är helt torrt efter duschen, även kring dragkedjorna och sömmarna som annars kan vara svaga punkter!  Jag kan därmed säga att plagget verkligen är helt vattentätt. Jag gillar skaloverallens tyg, smuts och vattenavstötande. Allt rinner av direkt. Efter duschen så var overallen i princip helt torr efter bara någon minut. Väldigt bra betyg! 

   
Andning: Plagget har 5000 i andning vilket jag tycker är bra och ser till att hålla ditt barn torrt. Bra när barnen rör sig mycket och blir varma, då släpper plagget ut fukten och barnet förblir torr och behagligt varm.

Extra: 

 • Bra och stark resår vid ben och armslut.
 • Knapphål i benslutet gör att det går att justera längden på fothällarna, det går även att byta dem helt om de slits sönder.
 • Haksydd för dragkedjan.
 •  Toppen justering på armar och benslut i form av exempelvis kardborreband
 • Justerbara och reglerbara fothällor! Går även att byta ut om barnet sliter sönder dem.

   
 

  Nackdelar:

  • Skulle önska mer elasticitet i midjan, typ en dragsko så man kan spänna åt så mycket som önskas.
  • Skulle även önska en justering på luvan.

  Slutligen: En vind- och vattentät skaloverall i slitstarkt material med god andningsförmåga. Jag tycker den är värd sina kronor och anser att den passar lika bra på förskolan som påväg till kalas. Den är gjord för barn och lek och är ett toppen plagg för de mindre barnen! Overall är ju verkligen smidigt och skyddar bra. En riktigt bra skaloverall som jag varmt kan rekommendera! 

   

  Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
  Kommentarer
  Sheila Arnell

  Kommentera

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Sandra

     Tack för svar och tips på hemsidan! Om du vill kolla upp när/var den kommer in vore jag jätteglad. Den blir perfekt för dottern i vår! Tack för en mycket bra blogg! Jag kikar alltid in här för att se om du testat och recenserat något som jag är på jakt efter 🙂