Recension: Hust & Claire – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Hust & Claire

God Kväll! Jag har lovat er en recension av ullplaggen från Hust & Claire. Barnen har använt plaggen en hel del nu i vinter och jag känner mig nu äntligen redo att recensera dem. Jag har tvättat plaggen efter användning samt tumlat en av plaggen.

Tvätt: plaggen klarar tvätt i både 40 och 60 grader. Jag har hängt dem på tork därefter och i båda grader har plaggen hållt färg och form. Efter torktumling (det ska man INTE göra egentligen) blir plaggen något noppriga och ändrar form. Det är alltså inte att rekommendera. Men tvätt som vanligt samt enligt tvättråd klarar plaggen galant.

Storlek: Jag upplever plaggen som generösa i storlek. Efter en tvätt så är dem något mindre. De kryper altså lite men det är lätt att “dra ut” dem igen när de är fuktiga.

Såhär ser materialet ut efter flertalet tvättar. Det är fantastiskt hur bra dem klarat sig för det priset. Jag tror att det kan bero på att det inte är helt i ull. Material: 45% ull, 45% bomull, 10% spandex. Tillsammans gör materialen plaggen enklare att tvätta och något tåligare. Jag har dock svårt att säga om det skulle vara varmare med 100% ull? Jag tror det. Tanken bakom ull är ju att materialet leder bort fukt och håller huden varm även om plagget skulle vara blött. Därför tror jag funktionen blir sämre med bomull. Däremot brukar jag vara ett fan av att blanda olika material (brukar bli mindre “kliiga” och enklare att få på barn), och dessa plagg har sett till att mina barn är varma på förskolan. Bra kvalitet till bra pris!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.