Ljuva Sagor  – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Ljuva Sagor 

Det var så längesen jag recenserade böcker! Sist vad det väl dessa? Nu har jag två otroligt härliga böcker som jag (och barnen) är redo att recensera.img_3808.jpeg

Först ut är Lilla Sticka i landet Lycka som är skriven av Martin Widmark. Författaren är mest känd för sina böcker om LasseMajas detektivbyrå. I Lilla Sticka har Widmark tillsammans med en polsk illustratör skapat något nära magi. Boken är på allvar det vackraste jag sett i bildväg (inte bara bland barnböcker!) . Bilderna klarar av att balansera den fantastiska berättelsen.Lilla sticka i landet lycka Lilla sticka i landet lycka Lilla sticka i landet lycka

Lilla Sticka i landet Lycka handlar om en liten flicka vars bror försvunnit. Flickan är mycket ledsen och det beskrivs med rätt starka ord, vilket jag tycker känns uppfriskande. Mitt i sorgen hamnar flickan av misstag/slump i landet Lycka. I Landet Lycka är alla glada och hon träffar fantastiska Herr Jacobi – en skalbagge i frack och fluga som döper henne till Lilla Sticka. Lilla Sticka får även träffa en Krabba – Krabban och inte minst återser hon och räddar sin bror.  Boken är verkligen en målande och spännande saga, som en klassisk saga har den alla känslor och äventyr. Bokens språk överaskar mig, men på ett bra sätt. Den är skriven på ett väldigt moget sätt, med många starka ord. Det är som tidigare nämnt det som förtrollar både mig som läsare och barnen.

Ålder: Jag skulle säga att boken funkar så länge barnet orkar lyssna, men från ca 3 år. Aline orkar även om det är rätt mycket text. Bilderna är ju förtrollande och sagan är superspännande. Finns i butik nu, sen ca 4 dagar tillbaka. Detta är definitivt nya favoritboken hemma då jag läser den minst 2 gånger per kväll. En perfekt present, en bok som jag är säker kommer bli en ny klassiker!

Lilla sticka i landet lycka

Nästa ljuva barnbok är Kurrans Skatt, som finns i butik den 25 januari och är skriven och illustrerad av Lisa Moroni. Även denna bok har väldigt fina illustrationer och känns som en klassisk saga.

kurrans skatt kurrans skatt

Boken handlar om Kurran och Pigan som ger sig ut för att hitta på något. Kurran hittar en skatt och är så lycklig så, men lyckan är inte långvarig för skatten tappas bort. Sagan kretsar ring letandet och dess resultat. De gräver och gräver – överallt gräver de. När de slutligen hittar skatten visar den sig räcka till alla!

kurrans skatt

Det är en riktigt söt saga om vänskap, nyfikenhet och ihärdighet. Detta är allt jag tycker ska finnas i en saga. Uppreppningen gör att Aline älskar den, Ian pekar och lyssnar, och jag gillar att läsa. Perfekt!kurrans skatt

Ålder: Texten är lagom lång och det gör att boken passar alla. Många fina bilder och härligt språkbruk. Jag tycker boken är rätt rolig och Aline tycker att “dom är tokiga”. Det måste jag säga är ett bra betyg!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.