Recension: Maxi-Cosi Stella – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Maxi-Cosi Stella

Hej alla! Här kommer en ny barnvagnsrecension av Maxi-Cosi Stella. Det var inte så längesen jag recenserade en barnvagn, därför känns det lite extra kull att fortsätta på det spåret! Jag ska berätta om bakrgrunden till varför jag valt att byta vagn först. Aline har slutat åka vagn och vi har en liten hiss, så jag ville ha en vagn som var smidigare än Bugaboo Donkey, samt en vagn som har bra ”gung”. Jag har tidigare haft en Brio Go och har testat en Britax Go Next om ni vill läsa om den. Nu var jag nyfiken att testa Maxi-Cosi Stella, för jag hört en hel del gott om den, och för att jag letade efter en liten, smidig vagn som man kan barnet vänt mot sig. Det är rätt svårta kriterier, och tillsammans verkade det nästan omöjligt. Tills jag hittade Stella. Detta är ett recension exemplar som returneras.

recension maxi cosi stella

 • Pris: ca 5000kr
 • Maxvikt: 15kg
 • Vikt: Väger 13.5 kg
 • Mått: Mellan hjulen är det endast 54 cm!
 • Hjul: Stötdämpande skumfyllda hjul som ser ut som lufthjul.  
 • Typ av sittdel: Vändbar
 • Handtag: Utdragbart, ställbart.

Historia: Maxi-Cosi är i Sverige mest kända för att de gör bilbarnstolar och babyskydd. Det inte många vet är att de även gör flertalet vagnar, som är mycket populära. En vagn som sålts en del i Sverige är Maxi-Cosi Mura som tex säljs på Babyshop.se och Lekmer.se

maxi cosi stella recension

Jag har valt att endast testa en sittdel då vi inte har behov av del liggdel. Däremot vill jag berätta att denna vagn kan man ha en liggdel tilll. Det ingår adapter till liggkorg så denna vagn är den enda man behöver och den går att använda från start. Det är ett stort plus, och något jag värderar. Det ingår även adapter till babyskydd, så man enkelt kan klicka på det på vagnen. Det är härligt att kunna använda samma vagn genom de olika åldrarna.

Chassi: Chassit har ett handtag som justeras med hjälp av två öppningar, som två spännen i vitt.  Det går att justera i vilken höjd man än önskar, men överlag så blir vagnen inte jättehög. Jag tycker tyvärr att dessa spännen är rätt svaga. I en brant nedförsbacke gled handtaget liksom längre ut. Inte jättebra.  Min sambo kan exakt köra vagnen, och han är ca 1.86 lång. Handtaget är skönt och påminner till formen om en del andra vagnar så som Bugaboo och Joolz. Jag gillar det och tycker det är skönt att köra vagen en längre sträcka.
maxi cosi stella recension

Här är vagnen med Rasmus som kör. Det är fullt liggläge och Ian sover sött. 

Ihopfällning: Vagnen är supersmidig när det kommer till att fälla ihop. Det GÅR att fälla ihop den BÅDE med och utan sittdelen på. Av ren vana tar jag av sittdelen, men det behöver man verkligen inte göra. Det är nästan smidigare utan. Det jag gillar med vagen är att chassi kan stå av sig själv när man fällt ihop den. Något jag använder mig mycket av när jag tex stuvar bilen eller behöver ställa ifrån mig vagnen.Det är superenkelt att fälla ihop vagnen, inget måste plockas bort, den går ihop i ett svep och blir superliten. Vagnen blir väldigt kompakt oavsett hur man fäller den, och får plats i alla bilar. (Jag sticker ut hakan här, men denna vagn är superliten och jag känner mig säker på min sak)

barnplaggsguiden maxi cosi stella

Såhär ser den ut när den står. Jag gör ofta såhär och sen lassar jag in i bilen. Rasmus fäller dock ihop hela tillsammans och det är supersmidigt det med. 

Sittdelen: Sittdelen är vändbar. För att vända den så klickar man av den, vänder och sätter ner den på chassi igen. Ändan på sittdelen går att justera beroende på barnets storlek och om hen ska sova eller inte. Vagnen har både fullt liggläge och en  full upprätt position. Två saker jag saknade hos tex Britax Go Next. För att justera sittläge så är det enkelt och smidigt tack vare ett litet handtag i ryggen. Jag gillar verkligen att det är fullt liggläge, något som finns på rätt få småvagnar. Nedan ser ni de olika lägena.

barnplaggsguiden maxi cosi stella

Här ser ni detta fulla liggläget. T-bygeln går enkelt att ta bort och sätta tillbaka. Allt beroende på vad man själv vill ha. 
barnplaggsguiden maxi cosi stella

Ovan ser ni suffletten som är tredelad. Den ovan är helt utfälld och den under har jag på “vanliga” läget. Man gör suffletten längre genom att använda dragkedjan som går runt hela.

Man reglerar enkelt ryggstödet med hjälp av handtaget och det går snabbt och smidigt att dra upp för att göra handtaget längre. barnplaggsguiden maxi cosi stella recensionSuffletten: Det är en tredelad sufflett, något som flera vagnmärken har, tex bugaboo. Jag älskar denna! Det är så jäkla bra. Titta på bilden ovan. Där ser ni hur den ser ut om man inte öppna upp blixtlåset och sen hur det ser ut när suffletten är helt utfälld. En till funktion på suffletten, något som var en överraskning för mig är “fönstret”. Personligen tycker jag att det är lite synd. Det är inte så snyggt och gör det rätt ljust i vagnen. Däremot förstår jag fördelarna med det. När barnet är vänt från dig är det härligt att kunna kika in och se vad som händer i vagnen. Jag kommer säkert uppskatta det mer sen när barnen sitter ifrån mig. Överlag är jag toknöjd med suffletten. I den gråa versionen som vi lånat så är det ett fint ljusare tyg på insidan. Estetiskt och snyggt.

img_2804.jpeg

 

Storlek Sittdel: Jag tycker att Maxi-Cosi Stellas sittdel är helt okej, den är rätt stor med tanke på vilken liten vagn det är. Jag gillar att det endast finns en mittbygel/T-bygel som man enkelt kan ta av och sätta på. Till det finns det ett vanligt fempunktsbälte som går att justera ordentligt. Aline och Ian får plats i vagnen utan problem, Aline är ju tillochmed 3år gammal och lång för sin ålder. Nu när jag har overall på henne tycker jag att sittdelen känns lite trång, men det är först då. Vagnen har ett högt ryggstöd, vilket gör att barnen kan vara rätt långa och lite äldre innan de växer ur vagnen. Om jag jämför med doneky, så är donkeyn mindre i sittdelen, men den är inte i närheten så stor som Britaxen. Jag gillar att vagen kan få plats med Aline och kommer nog kunna göra det hela sommaren. Det är verkligen en vagn som kan vara kvar i familjen länge!

Varukorgen: Som man kan se nedan är varukorgen rymlig, det går att ha en superfull matkasse, och klämma ner lite småsaker runtomkring. Jag är väldigt nöjd med varukorgen. Den håller sig även fri från stenar och smuts då den har rätt höga kanter.

img_1545.jpegTvätt: Jag jublar! Det är superenkelt att ta av tyget från vagnen.  De har gjort en avtagbar sittklädsel! Det går att ta loss med dragkedjor och knappar när man vill göra rent. Allt tyg kan tvättas i maskin, vilket är ett stort plus.

img_2816.jpeg

 

Hjulen: Är som tidigare nämnt skumgummi fyllda, vilket innebär att de inte kan punkteras. Bara detta är väldigt skönt. För någon som mig, som inte gillar att pumpa däcken men jämna mellanrum är detta toppenbra! Jag tycker även att de är stötdämpande. Inte riktigt som Go Next som har lufthjul, men ändå väldigt bra.

Det är swivelhjul därfram som är ett måste när man kör i stan, i butiker och liknande. Jag tycker att swivelshjulen på denna vagn är förhållandevis stora, något som gör det skönare att köra och enklare att klara av våra olika väderlekar.

Som ni ser har jag kört denna vagn nu i höst och vinter, även i snön. Jag tycker att den klarar det galant. Den har något sämre grepp på vintern då däcken inte är så mönstrade, men det är inte svårt eller jobbigt att köra den i snön. Nu rekommenderar jag inte djupsnö, men en lagom snöig vinter klarar den!img_2060.jpeg

 

Körning: Här är fantastisk för att vara så liten. Jag upplever den som lättkörd och följsam. Det är enkelt att köra med en-hands-grepp, något jag gör i stort hela tiden. Tack vare swivelhjulen och storleken på hjulen går det enkelt att köra den både i stan, u butiker och på landet. Den är även enkelt att köra trots tung last.  Framhjulen är ställbara, så det går att låsa dem om man ska köra i terräng eller liknande. Annars upplever jag vagnen som något stum. Men detta är verkligen lite, och mycket bättre än jag hade gissat innan. Det fina med vagnen är att det är både en innerstadsvagn samtidigt som den funkar minst lika bra på landet.  Här snackar vi kör glädje för mig som förare!

Design: Personligen tycker jag det är en snygg vagn. Mycket snyggare än tex Britaxen. Just min vagn heter Concrete Grey och är superfin! Jag gillar det helsvarta chassit, det finns många fler färger på tyget och även med silver chassi om man föredrar det. 

img_1545.jpeg

På det stora hela är det en supervagn. Det är en fantastisk vagn att köra  jag älskar hur mångsidig den är. Jag har inte så mycket negativt att säga. Söker man en smidig, liten vagn som man kan ha från dag ett alternativt som vändbar sulky, sluta leta. Här är den. Man får otroligt mycket vagn för pengarna, vagnen passar likväl min äldsta på tre som min baby på ett. Det finns inte många/ eller inte några alls faktiskt på andrahandsmarknaden, så jag vet inte vad de kommer ha för värde. Jag tror rätt okej, då det är ett känt märke.  Jag rekommenderar vagnen starkt och tycker den är värd varenda krona! Tack Maxi-Cosi för lånet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Hej,

  Tack för en toppen blogg!
  Recensionen var som vanligt mycket bra, tänkte höra om du möjligen provat Bugaboo Bee 3 och om den är bättre eller sämre, skillnader osv.
  Ska bo i Sydafrika en månad med min sexmånaders och vill inte släpa med Donkeyn nämligen. Men ha en smidig vagn med fullt liggläge och lillan vänd mot oss.
  Stor kram

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Tack!! Jag har inte provat bee, men tänkte faktiskt fråga om jag kan få hem en och testa! Denna är riktigt bra och mycket billigare. Fast man ska räkna in att bee kan man sälja rätt dyrt! Jag återkommer!

   1. Jenny

    Precis, dom verkar gå åt kvickt på blocket exempelvis.
    Hoppas du får hem en, dom är lite snyggare tycker jag, sen om det försvarar priset kan diskuteras. Men som sagt bra andrahandsvärde.
    Ha en fin dag!