Recension: Britax Go Next – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Recension: Britax Go Next

Hej alla! Här kommer en superhärlig recension av Britax Go Next. Det var längesen jag recenserade barnvagnar, så det känns extra kul. Jag ska berätta om bakrgrunden till varför jag valt att byta vagn först. Aline har slutat åka vagn och vi har en liten hiss, så jag ville ha en vagn som var smidigare än Bugaboo Donkey, samt en vagn som har bra “gung”. Jag har tidigare haft en Brio Go och var därför extra nyfiken på att testa Britax Go Next. Detta ex kommer från Lekmers Butik i Barkarby.

Britax Go Next recension

 • Pris: ca 7000kr
 • Maxvikt: 17kg
 • Mått hopfälld med hjul: 78×62,5×50 cm
 • Hjul: Plast/luft
 • Typ av sittdel: Vändbar
 • Handtag: Knäled, ergonomiskt

Historia: Britax har köpt upp Brio och därför heter denna vagn numera Britax, istället för den tidigare Brio. Britax Go Next är en uppdaterad variant av Go. Den största skillnaden mellan Go och Go Next är att Go Next har lufthjul bak och framhjul som får att låsa och är punkteringsfria. Med den gamla modellen fastnade det en del grus i hjulen och det kunde både se skräpigt ut och kännas lite när man körde. De nya hjulen ger en skönare känsla när man kör vagnen och det ger bättre gung! En sista skillnad men som jag tycker beyder mycket är att varukorgen under vagnen har fått en uppvikbar kant, som ser till att det inte kommer in en massa skit i varukorgen när man kör vagnen.

Chassi: Chassit har ergonomiskt handtag med knäled som är ställbart i flera vinklar, det fälls enkelt ihop och blir då väldigt kompakt. Det är superenkelt att fälla ihop vagnen, inget måste plockas bort, den går ihop i ett svep och blir superliten. Här är den i bilen. Jag är ett fan av handtaget. Först och främst för att den är rundad och för att den är ställbar i olika lägen. Det är ergonomiskt att köra vagen och jag får inte ont i handflatorna som jag annars fick med bugaboon.

britax go next recension

 

Sittdelen: Sittdelen är vändbar, den har ett fotstöd som går att justera i olika lägen, och man kan höja och sänka ryggen med hjälp av remmar. Detta är en favoritfunktion hos mig. Inte bara är det enkelt och smidigt att göra, det är även så att remmarna ger mig friheten att justera sittdelen exakt som jag vill.  Här är väl där jag har ett problem, den har inte helt upprätt sittläge i sittdelen. Det är lite irriterande ibland om jag verkligen vill få upp Ian i sittdelen. Det finns inte heller fullt liggläge i sittdelen, men det är inget som stör mig, för det är otroligt lite det skiljer, och personligen gillar jag det bättre när barnet sover med lite upprätt position (betoning på lite).

britax go next recension Britax Go Next recension

Här är fullt sittläge och fullt liggläge. Ni ser remarna på baksidan samt solkepsen utfälld. 

Jag tycker att Britax Go Next sittdel är väl tilltagen, speciellt jämfört med de andra vagnar jag kört, tex donkey, men även cameleon. Jag gillar att den är stor och att det finns mycket plats. Det gör det enkelt för mig att lyfta i barnet, oavsett vilket barn det är, och att både min dotter på snart 3 samt min son som är 16 månader får ordentligt med plats. Det är verkligen en vagn som kan vara kvar i familjen länge!

Britax Go Next recension

Tvätt: Äntligen har Britax gjort det jag tycker är så viktigt! De har gjort en avtagbar sittklädsel! Det går att ta loss med dragkedjor och knappar när man vill göra rent. Allt tyg kan tvättas i maskin, vilket är ett stort plus.

Sufflett:  Suffletten på vagnen är kick ass tycker jag och Rasmus. Den går att dra ut riktigt långt, samt att det finns en extra solsufflett/solkeps som går att dra ned om det behövs. Den är smidig och enkel att ha att göra med då den har magnetlås.

britax go next recension

I suffletten finns även ett myggnät eller en “luftningslucka” som är bra på sommarens varma dagar eller om man reser utomlands. Det är enkelt att öppna upp detta då det endast är en dragkedja som man öppnar upp med. Smart och smidigt. Stort plus för att nätet är svart, som vagnen, jag tycker det kan se rätt fult ut om det är en annan färg.

britax go next recension britax go next recension

Körning: Här är vagnen outstanding. Den är superenkel att köra, framhjulen är ställbara, så det går att låsa dem om man ska köra i terräng eller liknande. Vagnen har otroligt bra fjädring och kan liksom “gunga upp och ner” om man vill det. Jag har inte någonsin kört en vagn med detta gung! Personligen är det därför jag älskar denna vagn.  Det går enkelt att kör med en-hands-grepp och det går även att svänga smidigt om den är tungt lastad. (stor eloge till den generösa varukorgen där jag får plats med två fulla matkassar!) Det fina med vagnen är att det är både en innerstadsvagn samtidigt som den funkar minst lika bra på landet.  Här snackar vi kör glädje för mig som förare!

IMG_0650-1.jpg

Vinterhjul: Det finns vinterhjul att köpa till om det skulle bli en riktigt vargavinter. Jag tycker det är lite synd att dessa inte följer med, men jag är evigt tacksam att de finns. Dem är lika stora som bakrehjulen och går att köra genom vilken sörja som helst. En riktigt tålig vagn helt enkelt!

Design: Personligen tycker jag det är en snygg vagn, kanske inte lika stilren som tex bugaboo eller maxi-cosi. Men definitivt snygg! Jag älskar det melerade svarta. Vagnen jag testat heter Black Melange och är ett svart tyg med en väldigt svag melering. Chassi är svart och har en vit logga, riktigt snyggt. IMG_0635-3.jpg

På det stora hela är det en favorit vagn. Det är en fantastisk vagn att köra och att sitta i, med bra gung och enkel manövrering. Jag har inte mycket negativt att säga om vagnen, förutom att ligg och sittlägena inte har extremer. Det är inget jag stör mig på men ändå viktigt att veta när man köper vagnen. Man får otroligt mycket vagn för pengarna, vagnen passar likväl min äldsta på tre som min baby på ett. Det är ett bra andrahandsvärde och vid en försäljning på en vagn i bra skick får du något mer än hälften tillbaka!  Jag rekommenderar vagnen starkt och tycker den är värd varenda krona! Tack Lekmer för lånet! Vagnen finns endast i butiken.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Hej,

  Måste bara fråga om vagnen som syns på bilderna verkligen är i Black Melange (ser snarare ut som Black Inc). Vi har en Black Melange och den upplevs mer som grå.

  Vagnen är hur som helst supersnygg!!

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej! Ja, den är black melange! Märkligt. Tror den blir svartare på Bild, men jag upplever den inte som grå.
   Jag håller med! Så snygg! Kram

 2. Em

  Hej & tack för en toppen recension!
  Jag är supernyfiken på vagnen & det lutar nog åt att vi väljer den.
  En fråga, vilken årsmodell var det på vagnen? 🙂

 3. Paulina

  Hej, har nyss börjat använda min, har en fråga,
  Behöver man använda bågen när man har åkpåse? Samt remmen som sitter i bågen vad gör man av den när man har påsen… jag tänker de sitter ju fast i selen. Hur funkar det.
  Mvh Paulina

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej Paulina!
   I de allra flesta åkpåsar finns ett hål för remmen, kolla i din!
   Annars rekommenderar jag att du använder bågen utan remmen. Det brukar vara bra att ha så man inte har barn som smiter 🙂

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Hej My! Denna vagn är endast med sittdelen. Men liggdelen med är det ett annat pris, så ja, du har rätt 🙂 tacka! Ska vara tydligare!

 4. Lina

  kul att du testar go next, jag har brio go ochär supernöjd med den förutom liggläget hade jag velat ha helt men inget jag superstör mig på, dock så stör ja mig på att de inte fanns någon solskärm, men jag menar,man kan ju inte va nöjd med allt. kommer helt klart ha kvar denna eller köpa go next till nästa unge!

Annons