Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Jackor!

Jag har skrivit så otroligt mycket om olika overaller av olika slag, så tycker att det är dags att slå ett slag för jackor. Det är ett fantastiskt komplement till en overall under vinterhalvåret då det finns många tillfällen när det kan vara skönt att slippa overallen och endast ha en varm jacka. Ett exempel är på helgen om det är mycket vagn eller bilåkande.

Jag har testat många olika jackor och har fastnat för Mini A Ture. Det finns otroligt många olika modeller. Dessa använder vi. Aline har den rosa som heter Wicki. Den kostar ca 1400kr.

mini a tureIans jacka är den blå som kostar ca 1200kr och heter Wally.

Funktion: Det jag gillar med dessa jackor är att de är både snygga och otroligt funktionella. De är vattentäta med hjälp av Mini A Tures särskilda membran mellan foder och tyg som har hög andningsförmåga och är vattentät. Jag har haft dessa jackor på barnen i regn samt duschat dem såklart. Och vattnet bara rullar av dem.

En annan bra grej med deras vattentålighet är att den även klarar att tvättas. Andra jackor kan få ett sämre skydd vid tvätt. Men MAT plaggen har en vattenpelare på 8000 som garanteras efter 5 tvättar.

Andning: Andningsförmåga 8000gr/m2/24h. Vilket är otroligt bra!

Slitstyrka: 50. 000 rubs. Högre mäter man inte. Så detta är så bra det blir. Jackan kommer klara aktivt användande och lek, för mer än ett barn! Bra betyg. Jag älskar när plagg kan ärvas utan att de behöver ha sämre funktion till nästa barn.

IMG_9725.JPGStorlek/Passform: Mini A Ture är väldigt normala i storleken. Båda mina barn har den stl de är i centimeter på dessa plagg.

Detaljer: Båda jackor är så jäkla fina och genomarbetade. Fina reflexer som syns bra, och snygga dragkedjor. Jag älskar deras signatur stjärna som reflex. En fin detalj!

IMG_9722.JPG IMG_9724.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Wicki: En A linjeformad kappa, med lite puffig arm. Den går ner en bra bit över rumpan och har en dragkedja i nederkant som man kan ha uppe eller nere beroende på vad barnet gör. Fördelen med att ha en kappa är att jackan skyddar barnet ordentligt. Ofta räcker det med bara kappan då den värmer även rumpa och ben. Jag tycker även att den sitter så fint på. Den är verkligen smikrande och mångsidig. Lika fin till kalaset på helgen som funktionell i lekparken. Ett prfekt dubbeljobbande plagg. IMG_9731.JPG
Smart dragkedja!

IMG_9719.JPG

Wally: En Mini A Ture klassiker. Går att använda i vagnen, ha ensam och passar som Wicki, lika bra till förskolan och parken som till kalaset. Jag älskar den vida modellen. Den gör det möjligt att ha en extra fleece om det behövs. (vilket jag inte tror) Jackan sitter bra på och har en grym dragsko om man vill få en tajtare passform. IMG_9727.JPG

IMG_9721.JPGMaterial: Yttre skal 100% nylon, thermolite foder och inre foder i fleece. Båda jackorna är fleecefodrade både på fram och baksida. De känns tjocka utan att vara klumpiga. Aline har använt sin mycket och håller sig riktigt varm i den, och hon är otroligt frusen. Jag hoppas dem klarar kallare temperaturer! Återkommer om det.  Stort plus på dessa jackor är deras snabbtorkande muddar och dragskon i midjan!IMG_9725.JPGIMG_9726.JPGHoppas ni fick lite tips om vad man ska kolla på när det kommer till jackor!

IMG_9748.JPG

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.