Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Elodie Details Åkpåse

Om det är något man ska lägga en extra tanke på så är det val av åkpåse. Den är ofta ett dyrare inköp, den håller förhoppningsvis flera vintrar och ska fylla ett flertal funktioner. Barnet skall hållas varmt, torrt och den ska vara enkel och praktisk att använda. Jag har, med hjälp av mina barn, testat och recenserat Elodie Details nya åkpåse som heter Gilded Grey. Såhär skriver Elodie Details själva om åkpåsen:

Gilded Grey är en av två nyheter hösten 2015. Varma grå toner livas upp av det lekfulla rombmönstret och de förgyllda detaljerna. En Unisex-stil som känns såväl lyxig som jordnära på samma gång.

recension elodie details Åkpåsen vann bäst i test enligt testfakta i år, vilket är väldigt kul! Så det har varit höga förväntningar under testets gång.

Här kommer min recension och mina åsikter:

Pris: 1299kr. Mellanprisklass när det kommer till åkpåsar.

Storlek: 53 x 110 cm (bredd x längd). Passar majoriteten av barnvagnar på marknaden. Den kan vikas ner i de flesta vagnars liggdel samt får plats i sittdelen då den är mjuk och fluffig, trots sin ändå rätt tåliga yta.  I liggdelen ger den en väldigt ombonad och härlig känsla som jag vet många vill ha till sina barn. Åkpåsen passar allt ifrån nyfödda till äldre vagnåkande barn, ca 3 år (kan inte säga exakt ålder då det snarare beror på längden av barnet). Åkpåsen är lika stor som Elodie Details andra åkpåsar tex den i dun som jag recenserat tidigare. Den är även något större än många andra åkpåsar på marknaden. Standard är ca 92cm medans denna är 110cm, det kan verka som en liten skillnad men de 18 cm är bra när man har samma åkpåse i flera år – ger längre livslängd. Vilket jag ger tummen upp för.

recension elodie details åkpåseAline får bra med plats i åkpåsen, hon är ca 98cm.

IMG_9666.JPGIan med!

Material: Yttertyget är gjort av 100% polyester, behandlat med den senaste ekologiska vatten- och vindavvisande ytbehandlingen ”bionic finish”. Denna har jag skrivit mycket om innan, och jag jublar! över att Elodie Details valt den med! Så bra. Det är en ytbehandling framtagen genom att härma naturens egna vatten och vindavstötande förmågor. Åkpåsen är fluffig och varm och fodrad med fleece. Otroligt mysig och skön!

Passform i vagn: Hål för 5-punktsbälte, kompatibelt med så gott som alla vagnmodeller. På denna åkpåse, som även är nytt är att det finns ett karborreband som gör att du bara kan öppna upp, dra igenom selen och stänga till. Så smart, det är verkligen en toppen detalj. Iaf för de som har vagnar när man annars måste lirka upp selen (något jag hatar att göra).recension elodie details åkpåse recension elodie details åkpåse

Det finns en ”ficka” på baksidan som viks över vagnens ryggstöd för att hålla upp åkpåsen bättre. Det är något jag tycker är otroligt viktigt. Har dålig erfarenhet av åkpåsar som glider ned och alltid sitter fel, dessa har saknat just den fickan. recension elodie details åkpåseDet finns även resår vid toppen som går att vika runt ryggstödet eller vända runt barnet som en luva vid kalla eller blåsiga förhållanden. Jag gjorde det mycket när barnet använder åkpåsen i liggdelen, det skyddar bra och är skönt att enkelt kunna dra upp. recension elodie details åkpåseMånga fina detaljer på denna snygga åkpåse

Det är enkelt att sätta in åkpåsen i vagnen, inget strul alls. Åkpåsen har en överdel som kan plockas av eller öppnas upp, praktiskt t.ex när man går i butiker.  Man kan även vika ned åkpåsen och fästa den med hjälp av tryckknappar! Väldigt smart! Det finns extra rörelseutrymme och bekvämlighet vid fötterna för barnet. Detta ger jag tummen upp för!

IMG_9661.JPGI vår Kronan Sulky S.

Det går även att använda åkpåsens baksida som seatliner om man vill det. Kan vara praktiskt om man har en stor overall på barnet då och då och det blir lite varmt. Då kan du enkelt ta av ”locket” och lägga ner den under vagnen för att kunna använda bara den fleecefodrade baksidan.

IMG_9659.JPGDet går att öppna upp helt och plocka av locket som ni ser ovan!

recension elodie details åkpåseOm man inte vill öppna upp helt går det att vika ner som ovan

Jag gillar verkligen denna åkpåse. Den gör allt jag vill och mer, håller barnet varmt, kan fungera till ett spädbarn men även en 3 åring, är tålig, andas och vattenavvisande och klarar det nordiska klimatet med allt vad vinter innebär. Det är även otroligt snygg med det fina mönstret i det gråa!  Mångsidig, funktionell, maskintålig och passar även högst upp i norr! Värt varenda krona, trots det något höga priset. En tröst kan vara att andrahandsvärdet på denna bör vara riktigt bra!

Jag förstår att den vann bäst i test i år, att det går att öppna upp med karborreband för att få in selen tycker jag är guldvärt. Den känns den även rejäl och tålig utan att vara klumpig eller styv i tyget. Jag rekommenderar denna varmt till er alla!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.