Recension: Tenson Overall Bloming – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Tenson Overall Bloming

Sista overallen? Ja, sista overallen! Vilket avslut med! Denna gång är det en nykomling för mig, en overall från Tenson. Den är hyfsat saftig i priset men sägs vara väldigt bra iaf enligt våra grannländer där den vunnit bäst i test. Detta recensionsexemplar kommer från Lekmer.tenson bloming recension tenson bloming recension

Pris: ca 1600 kr, i det övre segmentet men absolut inte dyrast.

Vattentålig: Ja, den tål det vatten jag utsatt den för. Jag har i vanlig ordning spolat vatten på dragkedjan, på sömmarna och bara allmänt duschat av plagget under ca 2-3 min för att se att den klarar ordenligt med vatten. Det gjorde den. Inget läckage alls. Plagget tar inte heller in vatten i yttertyget utan det bara rullar av.  Bra tejpade sömmar!

tenson bloming recensionVattenpelare: 5000 mm, inte så högt men den håller torrt.

Andning: 5000 g/m²/24h

Storlek: Jag upplever den som både stor och rymlig. Mer om det rymliga nedan. Stor i storleken, jag tycker den är lång i ben och armar men inte så att den är en storlek större utan endast lång.

tenson bloming recensionPassform: Overallen är rymlig i kroppen och som jag skrev ovan lång i både armar och ben. På Aline passar den rätt bra då hon är rätt lång, men jag tycker att den är lite bylsig och rynkar sig lätt. Overallen är rak i modellen och sitter bra på kroppen (förutom det bylsiga). Det går att dra åt ordentligt i midjan tack vare en fantastisk dragsko. Det gör så att overallen går att forma lite mer om man vill det.

tenson bloming recension

Den är lätt och smidig och en perfekt overall för lite äldre barn. Jag tycker att tyget känns slitstarkt och lagom stelt för ca 2 åringar och uppåt. Aline rör sig väldigt bra i den. Det går att springa, hoppa och skutta utan att något hindrar henne!

tenson bloming recensionMuddar i armslutet, karborreband samt grym reflex.

Jag älskar dessa funktioner och denna overall har dem båda: muddar i ärmslut samt kardborrband i ärm- och bensluten. I benslutet finns det bra snölås som kommer se till att hålla ditt barn torrt. Overallen har även avtagbara fothällor i silkon som går att justera ordentligt. Toppen många fina funktioner!

tenson bloming recension tenson bloming recensionOverallen är extra slitstark kring de utsatta ställena, på rumpan, och benen. Där är den förstärkt. Många overaller är det idag, men inte alla. Det är ett måste för många barn då de klättrar, kryper och hasar runt. Speciellt viktigt är det om det blir en torr vinter med lite snö, snön är mjuk och lindrar annars en del. Det är mycket mer slitsamt att dra runt på sten, grus asfalt osv. Det kan vara bra att tänka på!

Reflexer: Denna overall har de bästa reflexer jag  sett på en overall. De är stora, tydliga och väl markerade. Jag gillar att de liksom framhävs med det svarta runt, det är rätt då dem är så viktiga!tenson bloming recension

 

Fantastisk overall som har otroligt många bra funktioner. Den finns i många färgsättningar utöver denna med om man föredrar andra färger! Jag förstår att den vunnit bäst i test. Jag tycker den är stor i storleken, så det kan vara bra att tänka på. Min favorit när det kommer till fuskpäls på overall, så fin. Stort plus för den fantastiska reflexerna, och ett litet minus för att overallen är bylsig. På det stora hela så att detta en lite dyr overall men med bra funktioner och av hög kvalitet. Håller barnet varmt, torrt och låter hen leka samt röra sig ordentligt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Therese

      Ska precis till å beställa en till min nyblivna två åring inför nästa vinter och velar mellan 86/92 eller 98/104? Inbillar mig dock att den större storleken blir stor?

  1. sanna

    Denna är jäkla fin med. Väldigt svårt att välja mellan denna eller ebbe. Vad tycker du? Jag vill ha en som sitter bra i midjan!