Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kavat Yxhult EP

Hej!

Nu kommer min recension av Kavat Yxhult! Först och främst så måste jag säga att det är en otroligt snygg sko i miljömärkt läder. Jag gillar att skon, trots att det är en barnsko är i så vackert och bra skinn och att skon är välgjord och av hög kvalitet. Dessa Yxhult EP är helt i skinn, men det finns även yxhult som är skinnskor med utvändigt skalmaterial och tejpade sömmar längst sulan. kavat yxhult ep

Material: Kavat Yxhult EP är tillverkad i ett miljövänligt och kromfritt skinn som är behandlat för att stå emot väta. Skon klarar vatten bra, och Ian har inte blivit blöt om fötterna, men skon är ändå känsligare för vatten än Yxhult som har skalmaterial på utsidan. Dessa skor andas riktigt bra då det är gjorda i naturmaterial.

Denna sko är invändigt ullfodrad och förstärkt både fram i tån och bak i hälen. Ett stort plus med denna sko är att det finns en urtagbar innersula i ull. Det är perfekt om skon mot förmodan blir lite fuktig eller om den behöver tvättas av. Med småbarn är det alltid bra om man kan plocka ut rengöra. Jag tycker att skorna känns varma och mysiga tack vare ullfordringen.  Skorna är perfekta för Ians ålder och uppåt då lädret är så mjukt och följsamt. Skorna är verkligen härliga och skinnet är förvånandsvärt mjuk och smidigt. kavat yxhult ep

 

Så mysig ullfodring.

Personligen tycker jag att flera bör välja läderskor som denna. Bara att smörja in när säsongen börjar och vid behov. Jag älskar det miljömärkta ekologiska skinnet och det är skonsamt och bra för barnfötter.

Skons yttersula är av PU med bra grepp och avrullning. Som alla Kavatskor är de givetvis fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

kavat yxhult ep

Bra sula, den ger ordentligt grepp och ser till att barnet kan gå bra oavsett underlag.

Storlek/Passform: Kavat Yxhult är lite bredare skor, lästen på skon är väldigt bra och utvecklad och framtagen för barnfötter. Det är inget som trycker eller klämmer där det inte ska. Viktigt när det kommer till växande små fötter. De är normala i storleken. Däremot vill jag rekommendera att mäta foten på barnet ordentligt, följa storlekstabellen och ha mellan 1,5-2cm växmån för att barnet skall kunna ha skon hela säsongen.

kavat yxhult ep

Skorna är väldigt, och då menar jag verkligen väldigt lätta att sätta på. Aline kan göra det själv, och Ian kommer snart kunna det. Det är på grund av att plösen går att dra ned så långt. Det är i princip bara att sätta ned foten. Sen drar man enkelt tillbaka den och stänger med hjälp av karborreknäppningen. kavat yxhult ep

kavat yxhult ep

Går att öppna upp mycket så det är enkelt att sätta i foten, både för de minsta men även för lite äldre barn som gör det själv!

Karborreknäppningen är stark och bred, det lossar inte, vilket annars kan vara otroligt irriterande.

kavat yxhult epJag tycker att Ian kan gå och röra sig väldigt bra i skorna. Jag var rädd att jag skulle uppleva dem som klumpiga. Men det gör jag verkligen inte. Han rör sig bra och visar inga tendenser till att snubbla runt. Skorna väger lite och jag upplever dem som lätta!

Slutligen: Jag har inte så mycket negativt att säga om skorna, skorna håller barnet varmt om fötterna, och även torr! Skinnet är slitstarkt och klarar olika väderlekar. Jag gillar att de går upp en bit på vristen. Det går att pulsa runt och leka utan risk för att bli kall och blöt när snön kommer. Jag gillar att skon är så lätt att sätta på. För de som har barn som lätt fryser så rekommenderar jag varmt att man väljer att ha ullstrumpor på barnen! Jag brukar ha det på barnen när det är lite kallare än nu, från ca 0-gradigt och ner.

Denna sko är väldigt populär, jag tror de Yxhult som heter XC kanske är de som är mest populära, men oavsett vad så är modellen en väldigt popis förskolesko. Jag har alltid namnat denna då flertalet barn på förskolan har liknande! Det är roligt att det finns så många olika färger på dem nu. In och kika HÄR.

kavat yxhult ep

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.