Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Åkpåse – Umami Mummy bag

Nu kommer en härlig åkpåse recension. Vi börjar med en som är budget. Och ja, det är budget med 599kr. Denna kommer från ett märke som heter Umami och den heter  MummyBag. Åkpåsen är väldigt fin enligt mig och finns i 3 olika färger. Den har lite glasigt tyg, som jag tycker känns rätt tunnt, men sägs vara tåligt, som är smutsavvisande, bra, speciellt i denna färg!
https://www.ginza.se/Archive/Images/item_img_600/992196.jpg
Pris: 599kr. En av de billigaste alternativen.

Baksidan av åkpåsen har anti-halk och det gör så att den sitter på plats i vagnen någorlunda bra. Jag skulle önskat mer anti-halk och att den hade som en ficka att dra över vagnsryggen istället för den dragsko som finns idag. Däremot är jag glad att det finns en dragsko då den gör att den sitter där den ska i vagnen.

Åkpåsen går att öppna i mitten med en dragkedja, det är väldigt smidigt om man går in och ut eller vill öppna för barnet. Den övre delen av insidan har ett mysigt fleeceliknande tyg medans den undre är i mjuk glansig polyester. Det gör den enkel att hålla rent. Stort plus när man har äldre barn som har smutsiga skor.


Det går även att öppna upp åkpåsen helt och använda den som lekmatta eller underlägg. Det har jag gjort i bilden ovan. Jag är imponerad att den går att öppna upp endast i underkant med, det gör att den inte är så känslig för barn som växer och tar även höjd om man inte vill ha in skorna i åkpåsen.

 

 


En bra och väldigt enkel åkpåse med en del smarta funktoner. Absolut värd sitt pris. Känns både mysig och varm, men jag gillar inte att den inte har en ficka som man kan spänna över ryggstöder och jag tycker den är lite ”glatt”. Men det är en smaksak! Jag skulle vilka att den hade kardborreöppning för vagnselen så det är enklare att ta i och ur den. Jag rekommenderar den gärna för er som vill ha en enklare, varm och fin åkpåse!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.