Recension Ticket to Heaven – Baggie Suit – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Annons

Recension Ticket to Heaven – Baggie Suit

Näst sista overallen i mitt overalltest är Ticket to Heavens prisbelönta Baggie Suit. Jag har väldigt höga krav på denna overall, då det har vunnit bäst i test 2013 och 2014. Nu sätter vi igång!

Ticket to Heaven Baggie Suit Ticket to Heaven Baggie Suit

Pris: ca 1200 kr

Vattentät:  Tejpade sömmar överallt, 8 000 i vattenpelare, vilket är bland de bästa som man kan ha. Jag har duschat den i vanlig ordning och jag kan glatt meddela att vattnet bara rullar av. Inget kommer in i yttertyget, Denna overall har ingen yttre vindslå, men trots det så läcker det inte in vatten vid dragkedjan. Full pott där!

Andning: Andningsförmåga 8000 g/m2. Väldigt bra!

IMG_9117.JPGSlitstyrka:-Slitstyrka/antal rubs: Över 50 000 rubs. (då slutar man mäta och den här overallen klarar närmare 70 000 så extremt slitstark). Bra för snöfattiga vintrar när barnen hasar runt på asfalt, berg, kryper på knän på hårt underlag utomhus osv.

Vikt: Fjäderlätt, nej men nästan. Väger väldigt lite!

Passform: Nätt fast pösig. Är ni med på vad jag menar? Den har en bra passform, men det är inte smal. Tanken bakom denna sorts passform är att den ska ha ett lager med luft mellan tyget och barnet, som värms upp,  cirkulerar och håller barnet varmare.

Overallen är fleece fodrad på hela ryggen och fram till armens och strax under rumpan för bättre värmeisolering samt viktigt för att barnets tröja och byxa enkelt ska glida in i overallen och inte rynka sig och krångla.

Ticket to Heaven Baggie Suit Ticket to Heaven Baggie Suit

Overallen har inte en justerbar midja, vilket jag saknar, utan istället en liten resår i ryggen. Den gör sitt med, men jag hade föredragit justerbar midja.

Luvan är super, den går att ta av, det går även att ta bort fuskpälsen om man vill ha en luva utan. Baksidan av luvan har en justerbar kardborrefunktion, om man vill ha den lite mindre. Det är toppen att man kan “fälla ut” den om det är blåsigt och kallt och skönt att den blir större och skyddar barnets ansikte.IMG_9135.JPG

Storlek: Normal stor i storleken. Den jag har valt att få hem för recension är i stl 98, och den är verkligen lagom nu. Aline skulle kanske behövt storlek 104 för att den ska hålla hela vintern, men jag tycker den är väldigt “true to size”. Vid det här laget vet ni ju allt om nävegreppet och att be barnet bli en “boll”.

Tvätt: Tvätta i 40c och går att torktumla men behövs inte då den torkar snabbt ut och in.

Material:
Utsida: 100% Nylon
Foder: 100% Polyester

Reflexer: Overallen har flera mindre reflexer, bland annat över sömmarna och några mindre loggor, jag saknar större reflexer. Sverige och norden blir så jäkla mörkt och ju fler reflexer ju bättre.Jag hade önskat fler reflexer.Ticket to Heaven Baggie Suit Ticket to Heaven Baggie Suit

Stort plus med denna overall är att den inte har sömmar mellan benen vilket gör att den INTE kan slitas mellan benen överhuvudtaget. Jag har skrivit det förr och skriver det igen, det är ofta i sömmar som material slits och går sönder. Det är därför det är så viktigt att overallen inte heller är för stor, då man inte vill ha onödiga vik eller slitage i sömmarna.IMG_9138.JPG

Denna overall har justerbara fothällor i gummi, det finns även en kil längst ned vid foten med kardborreknäppning som gör att benslutet kan smalnas av vid skon så den sitter mer bekvämt. Också bra så snö inte kommer in. Jag har endast testat en overall tidigare som hade en kil vid benslutet. Den funktionen växer på mig, bra på många sätt, och som vanligt gillar jag justerbarheten!  Overallen har tyvärr inget snölås, men den är okej då den har en bra dold funktion finns på insidan av bensluten. Det är ett extra skydd på 15 cm från botten av benet och upp 15 cm. Det materialet skyddar mot snö som råkar smälta som kommit in underifrån. Overallen blir alltså inte blöt överhuvudtaget på insidan och15 cm upp. Detta är fantastiskt! Det gör mig riktigt exhalterad och är det som gör att jag förstår varför den är test vinnande!

Ticket to Heaven Baggie Suit

Blir inte blöt på insidan av benet!IMG_9123.JPG

Har en kilfunktion på benet, det gör att det går att dra över skor osv. En riktigt bra funktion!

Slutligen så vill jag även säga att overallens armslut har en smart knapp. Det finns inget annat som justerar storleken, utan den är väldigt enkelt på det sättet. Men, det som denna overall har, som jag aldrig sett förut är en enkel knapp i armslutet som man kan öppna när man tar på plagget och knäppa för bättre passform när det är på. Ticket to Heaven Baggie Suit Ticket to Heaven Baggie Suit

Slutligen: Riktigt mycket overall för helt okej pengar. Jag rekommenderar ticket to heavens baggie suit overall varmt. Frågan är om inte den även är min testvinnare. Om man väger in pris, utseende och passform/vikt/funktion så är detta bland det bästa jag provat. Jag tycker även den är riktigt fin med det glansiga tyget och den fina fake-pälsluvan, jag älskar kilfunktionen och att barnen kan kräla på marken utan att den går hål i. Men mest så gillar jag att den är fjäderlätt och kommer hålla barnet varmt.

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons