Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Ticket to Heaven Baby Baggie Suit

Hej alla, hoppas ni har haft en fin helg! Det har jag, fast den gick supersnabbt. Idag gick Aline rekordlångt, från kungsholmstorg till slussen. Det tog ca en timme men jag är endå så sjukt imponerad. Jag trodde aldrig hon skulle orka, men Rasmus tvingade mig låta henne försöka. Och oj vilket resultat. Nu har jag bestämt mig, det är dags att sälja dubbelvagnen, bara sådär. Så ni får nog följa med mig på jakten efter en ny enkelvagn som går att ha Ian mot mig i.

Från det ena till det andra. Dags för ett nytt härligt test i min vinteroveralls serie. Nu ska vi testa Ticket to Heaven Baby Baggie Suit. Det är en overall som jag har hört mycket om, en favorit bland många jag känner och en overall som ofta får otroligt bra betyg i olika tester. Man kan nog utan att överdriva säga att jag har sjukt höga förväntningar. Nu kör vi.

Ticket Outdoor

Ticket Outdoor

Prisklass: Låg till medel. Overallen ligger på ca 980kr.

Vattentäthet: 10 000  i vattenpelare! Vilket är exceptionellt bra för en babyoverall.

Jag har duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen är verkligen vattentät, vattnet bara rullar av tyget och overallen är helt torr. Den torkar snabbt efter mitt test och det är inga läckage i sömmarna eller i dragkedjorna som det annars lätt kan vara.

IMG_8823.JPGIMG_8824.JPGTicket to Heaven har som en vattentät hinna över overallen som ändå andas. Det är toppenbra och gör den otroligt tålig.

Material som andas: Ja overallen andas, 8 000 g/m2/24h. Det är väldigt bra andning på overallen, speciellt för att vara en babyoverall. Det är viktigt då det kommer hålla ditt barn varmare och ordentligt torr trots aktiv lek.

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

Storlek/passform: Overallen finns från storlek 74 till storlek 86. Jag tycker att de är stora i storleken. Så om man är mellan två storlekar skulle jag välja den mindre. Jag upplever dem verkligen som en storlek ”fel” eller för stora. Så 74 är som en 80 och 80 som 86 osv.  Däremot är det viktigt att overallen inte är för liten, och att den ska passa hela vintern (nävegreppet). Risken om den är för stor är att den sliter på de tejpade sömmarna, vid exempelvis veck i knäna.Ticket Outdoor

 

Overallen är lite bylsig och bred i passformen. Den passar verkligen även de minsta. Det går att öppna upp overallen helt. Jag älskar materialet. Den är gjort i nylon som är otroligt följsamt och smidigt. Lite glansigt i tyget vilket bara är fint. Den känns väldigt lätt och rörlig utan att bli glatt och hal. Overallen är inte förstärkt i rumpa och knän, det är verkligen fokus på att det är en babyoverall. Jag saknar möjligheten att reglera overallen i midjan. Det finns som ni ser ovan en resår i ryggen, men den går inte att justera.

Overallen har som tidigare nämnt två dragkedjor, båda går nästan hela vägen. Overallen går alltså att öppna upp helt, vilket gör det superenkelt att klä även de minsta barn. Jag tycker den påminner lite om en åkpåse (på ett bra sätt) då den är så fodrad, mysig och följsam. Jag gillar att overallen har hakskydd! Viktigt och bra för att slipa ”klämskador” för barn i alla åldrar.

ticket outdoor

Så enkel att öppna upp. Ser ni hur ”utvecklad” den är?

Fothällor: Min hjärtefråga. Overallen har fothällor som går att justera. Enormt plus. Viktigt som tusan. Speciellt för små som kryper och klättrar.  ticket outdoor IMG_8817.JPG

Overallen från Ticket har ett kardborreband på luvan för att kunna anpassa luvans storlek efter barnet, toppenbra om ni frågar mig. En av mina favoritfunktioner och något jag gärna ser till att overallen har! Overallen har även en fuskpälskant som jag älskar, den är fäst med tryckknappar så enkel att ta av om man inte vill ha den. Ticket Outdoorticket outdoor

Material:  100%  nylon. Overallen är vindtät och andas, vilket behövs när barnen blir varma och håller barnet torrt! Overallen har fleecefodring överallt utom den sista biten på armar och ben. Smart då det annars drar upp vatten och blir blött för barnet.  Fleecen är grymt för de mindre barnen som ska ha denna overall då de sitter mycket på marken. Det ger ett extra skydd mot kyla!

Vikt: Lätt.

Torkskåp: Ja, Max 40°C. Detta är perfekt på föris om overallen mot förmodan blir blöt! Då kan den bara hängas in på tork. Därmot är det inget som rekommenderas.

Overallen har en speciell knäppning vid halsen, det går verkligen att försluta ordentligt vilket både är praktiskt och ser till att barnet håller sig ordentligt varmt. Med denna knäppning behövs knappt halsduk!

ticket outdoor

Fördelar: 

 •  Vattenpelare 10 000 mm, håller ditt barn torr och varm!
 •  Andas 8000
 • Tejpade sömmar
 •  Avtagbar huva, justerbar luva och resår så luvan sitter på plats bättre.
 •  Går att stänga ordentligt vid halsen.
 •  Resår i bensluten, väldigt bra för att dra över skorna och hålla kylan ute och snölås!
 •  Invändig namnlapp
 •  Reflexdetaljer på luva och kropp.
 • Känns rejält varm!

Nackdelar:

 • Justerbara benslut
 • Justerbar midja

Slutligen: Jag gillar overallen från Ticket to Heaven. Jag är överraskad över hur mycket bra funktioner overallen i denna prisklass har. Det är en overall med många smarta funktioner, och av riktigt hög kvalitet. Jag tycker den är prisvärd och säger köp! Personligen älskar jag färgen och glansen i tyget. Overallen är lätt att ta på och av, Den är smidig och lekvänlig. Jag ser att Ian kan röra sig väldigt bra i den!  Overallen känns varm utan att vara tjock och klumpig, men den är rätt bred och det kan vara bra att tänka på. Däremot är det standard bland babyoveraller. Jag röstar för bättre justering och fler reflexer på en annars fantastisk overall!

ticket outdoor

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  En favorit hos oss! Köpte en begagnad till förra vintern och den var precis som ny! Sonen kunde sitta i blötsnö, nästan vattenpöl och hållas torr och varm. Bra passform också för just honom som har lång rygg. Skaffade en vår/höstoverall också och den har varit lika bra! Borde få hem årets vinteroverall denna vecka och hoppas att 92 var rätt storlek för i år. (80 förra året) Köpte tyvärr en för stor Reima på rea i januari och den är nog alldeles för stor till denna säsong. Tog en 98 och det var nog fel beslut, såå svårt att uppskatta hur de ska växa. Undrar om den är passlig eller för liten nästa vinter…