Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Skip Hop åkpåse

Hello! Idag har jag röjt runt utan dess like, och än är det inte över. Jag ska nämligen på middag med min bästis Isabella om ca 2 timmar! Pust! Men åh va skönt det ska bli, tjejsnack, ett glas vin och massa skratt. Tanka ny energi från knippet självt.

Men! Innan det så ska jag visa er en ny grym åkpåse från Skip Hop. Den heter Three Seasons. Den jag har testat är från ett år upp, den finns i två storlekar en baby (under 1) och en toddler (över 1) Denna recension är alltså på toddler varianten.  Skip hop åkpåse recension Skip hop åkpåse recensionÅkpåsen från Skip Hop med lager-på-lager-funktion är framtagen för att hålla barnet lagom varmt under tre säsonger – höst, vinter och vår. I Sverige är det toppen att den har olika ”locktjocklek” för helt ärligt är det väldigt stor skillnad mellan söder och norr. Annars kan man använd åkpåsens tunnare överdel under våren och hösten, till vintern sätter du fast den vintervarma överdelen ovanpå.

Skip hop åkpåse recension

Två lock till åkpåsen för att kunna anpassa till väder!

Skip hop åkpåse recension

Mysig och fin inuti!

Pris: ca 1600kr

Storlek: Båda mina barn får ordenligt med plats, Aline är 97 cm och det är inga problem. Den passar även bra i en donkey, vilket jag misstänker är en av de smalaste sitsarna på marknaden.

IMG_7997.JPG IMG_7995.JPGSkip Hop säger att den passar 1-3åringar, men jag tror på iaf 4 år!

Känsla: Åkpåsen i det tunnanste läget är mjukt och ”lagomtjockt” det känns som en bättre filt och är faktiskt något jag saknar idag. Det är så mycket smidigare med en åkpåse än en filt som bara glider av eller sparkas bort. Barnen tycker att det är mysigt att ha den runt sig och den är supersnygg. I det tjockaste läget är den mjuk och lite fluffig. För mig hade den nog kunnat vara ännu tjockare. Vi får se om den håller värmen ordentligt i vinter. Jag misstänker det dock!

Skip hop åkpåse recension

Så skönt att man somnar!

I vagnen: Det är enkelt att sätta in åkpåsen i vagnen, vilket gör att iaf jag kommer använda den mer. Det finns en smart kardborreöppning, som passar de flesta vagnbälten. Baksidan av åkpåsen har antihalk material som gör att åkpåsen sitter riktigt bra på plats, trots barn som skruvar sig.  Det finns även som en ”luva” som man trär över vagnryggen som håller åkpåsen på plats. Åkpåsens luva är både mysigt och praktiskt då det värmer ytterligare. Den luvan går att öppna upp om man vill det!

Skip hop åkpåse recension

Antihalk på baksidan Skip hop åkpåse recension

Justerbart för bra fäste på stolen.  Skip hop åkpåse recensionDet finns en smart kardborreöppning för selen.

Åkpåsen är enkel att öppna och det går enkelt att öppna upp åkpåsen helt för att kunna sätta i barnet. Man kan smidigt rulla bort locket på åkpåsen för att öppna upp i affärer eller liknande. Åkpåsen är öppningsbar nertill för små barns smutsiga skor. Vill man öppna litegranna finns en smart öppning mitt på där fram som går att öppna upp genom båda lagrena.

Sammantaget:

 • Vind- och vattenavvisande ytmaterial
 • Insida i mjuk coral fleece
 • Öppningsbar huva med dragkedja och dragsko
 • Kan öppnas nertill för små barns smutsiga skor
 • Ficka med dragkedja och D-ring att fästa barnets leksak i
 • Anti-glidmaterial på baksidan
 • Öppningar för fempunktsbälte
 • Maskintvätt 40 C, torktumlas på låg temperature
 • Storlek 0 – 1 år: 75l x 64w cm
 • Storlek 1 – ca 3 år: 102l x 59w cm
 • Material: 100% polyester, stoppning: 100% polyester

Sammantaget är det en toppenfin och mysigt åkpåse som är dynamisk och växer med barnet. Den har många smarta funktioner, som flera lock för olika årstider, bra fästen så den passar alla vagnar och möjlighet att öppna upp i nederkant för att slippa smutsiga skor. Prismässigt är den helt okej, fast rätt dyr, åkpåsar är väldigt dyra, men ta hand om den väl så kan du använda den mycket och länge samt sälja den vidare till ett okej pris!

Skip hop åkpåse recension

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hej! Du skrev ett jättebra inlägg i våras om hur man bör klä sin bebis efter årstid. Jag som då var nybliven mamma hade väldigt mycket användning av det. Nu är det nya funderingar… Hösten känner jag mig ok med men vintern?! Rena djungeln av overaller, åkpåsar, underställ, tossar, mössor och vantar. Vilka är dina bästa tips…? Min bebis kommer vara ca 7-9 mån när det brukar vara som kallast. Med vänlig hälsning, Ida