Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Checklista inför förskolestart!

Många har redan börjat köpa det som behövs till hösten medans andra tycker jag är galen som ens skriver om det. Oavsett vilket så kommer det behövas kläder, skor, vantar och liknande när barnen går på förskola. Om man vill ha två uppsättningar (ett till hemma, och ett till förskolan) är smaksak, däremot rekommenderar jag starkt att iaf ha dubbelt av vissa plagg.

Här kommer en grundlista på vad som behövs när barnet går på förskola:

1. Regnkläder/ skalkläder: Enkla och tåliga plagg, kan användas tillsammans eller var för sig. Vi har haft regnbyxor över vanliga byxor för att skydda övriga kläder i lekplatsen och likande.

2. Vantar och mössa: Blir de våta eller skitiga så är det bra att ha ett par extra. Här behövs tunnare mössa till hösten och tjockare till vintern! Jag rekommenderar tunna tumvantar då barnen kan använda händerna ordentligt när de är på!

3. Extra uppsättning”inne kläder” : Det är viktigt att ha extra byxor/leggings, tröja, bodys/topp, strumpor, samt underkläder på förskolan då de kan spilla, kissa på sig, osv osv. Ett tag bytte de alla kläder på Aline dagligen! (hon lärde sig dricka ur glas)

4. Fleecetröja: Underbart plagg! Användbart långt in i hösten och super bra att ha under en regnjacka/skaljacka när det börjar bli lite kallare.

5. Overall: till vintern.

6. Gummistövlar: Jag rekommenderar tretorns gummistövlar. Gärna modellen Gränna som jag verkligen tycker sitter bra på småbarns fötter!

7. Underställ: Tröja och långkalsonger – när det blir kallt håller ett underställ i polyester eller ull värmen bra. Bomull är också bra till mindre kalla dagar.

8. Höstskor: Återkommer närmare med tips!

9. Vinterskor/vinterkänga: Återkommer närmare med tips!

10. Snuttefilt/Nappar: Det som just ditt barn gillar och känner sig trygg med! Har man ett nappbarn kan man med fördel beställa nappar på nätet med namn!

11. Namna!: Jag rekommenderar alla att namnmärka alla saker och kläder. Det finns massa olika varianter! Jag gillar klisterlappar med namn, namnlappar som man sätter fast med taggit och även textilpenna!

12. Inneskor, mocksiner eller tofflor av olika slag, det är speciellt bra om det är hala golv på förskolan. Fråga personalen om de tycker att det är en bra idé och om det är kallt på golven, det kan vara svårt att veta själv!

Basic Regnsett PU Purple - 1

Jag kommer såklart testa massa produkter under hösten och vintern och hjälpa välja toppenkläder till barnen! Viktigt med kläder till förskolan är att de håller barnen varma, är slittåliga och klarar vatten på rätt sätt. Det finns många riktigt bra plagg därute, men även mindre bra som är trist att köpa. Jag ska förhoppningsvis hjälpa er hitta rätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.