Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Veckans Rookie: "Marnelly"

Veronica Gyllenram och Mikael Olausson är skaparna till det vackra, enkla, lekfulla och sofistikerade Marnelly. Marnelly producerar ekologiska textilprodukter riktade till barn, där hänsyn har tagits till en sund tillverkningsprocess i alla led från bomullsplanta till slutprodukt.

Marnelly

Jag blir såå glad när jag får hem recensionsexemplar av medvetna och ekologiska märken. Jag gillar när det finns ett fokus på att skapa bra produkter till de allra minsta utan att skada miljön eller ha för stora koldioxidavtryck. Det är dessutom ett stort plus när de väljer att GOTS certifiera sina produkter, då det är både en kostsam och stark kvalitetsstämpel.

Varför GOTS?
Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS har ett helhetsperspektiv med hänsyn tagen till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan från odling till färdig produkt.
http://www.global-standard.org

marnelly marnelly Grisen, en av mina favoriter.

Priser: Det finns produkter i flera olika prisklasser, men ett påslakanset kostar mellan 450-650kr. Jag tycker att det är dyrt men ändå prisvärt med tanke på kvaliteten och materialet.

För Marnelly är det viktigt att återanvända/återvinna och jobba med uppcycling, därför kommer de i höst släppa ett nytt återvinningsprogram som heter ReMarnelly. Väldigt spännande tycker jag!

Nu ska jag ta och bädda om med Marnelly lakan och låta kidsen mysa in sig. De är otroligt mjuka och jag älskar att det inte är massa färg. Påslakanen matchar trots olika mönster och det känns barnsligt och vackert utan att vara tråkigt! Jag återkommer med fler bilder och hur de håller i tvätten!

marnelly

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.