Recension: Cykelsits OK Baby – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Cykelsits OK Baby

I helgen hade vi cykelpremiär för Aline! Och premiär för Rasmus att ha ett barn på cykeln! Jag vet ärligt inte vem som gillade det mest! Båda älskade det! Däremot hade vi glömt !? hjälm till både Aline och Rasmus och ska försöka köpa det i veckan så de kan cykla mer i helgen!

Så hur var det med cykelsitsen? Jo, den vi har fått hem är ett recensions exemplar från OK Baby/ Lekmer.  Just denna cykelsits har vunnit bäst i test och ingår i Lekmers bäst i test sortiment.

Cykelsitsen Body Guard från OK Baby blev bäst i test 2010 när svenska Råd och Rön testade cykelsitsar för barn. De har testat 10 av marknadens vanligaste cykelsitsar med fokus på säkerhet, låsanordningar, fotskydd, hållfasthet samt hur mycket sitsen svajar när cykeln svänger. OK BABYs sitsar slutar som klar etta och två med 8 poängs marginal ned till närmaste konkurrent. Testerna publicerades i Råd & Rön Nr.7 2010 och Vi Föräldrar Nr.12 2010.

Montering: Den levereras i en del och kräver endast montering av fästena. Detta tog en del tid. Men, när vi väl var med på hur vi skulle gå tillväga var det enkelt och smidigt. Det är viktigt att stolen sitter ordentligt, så det är värt att lägga ner extra tid på monteringen.

Det är en stor fördel att denna cykelsits inte behöver fästas på en pakethållare. utan att den fästs direkt på ramen. Det är en av anledningarna till att vi valt att testa den. Riktigt bra!lekmer OK baby cykelsits barnplaggsguiden recensionlekmer OK baby cykelsits barnplaggsguiden recensionDesign: Jag tycker den är snygg och det ser verkligen ut som en cykelsits i modern tappning. Produkten heter “Body Guard” och som varje uppmärksam livvakt skyddar Body guard ditt barn när du cyklar. Cykelsitsen känns säker, pålitlig och bekväm. Ryggstödet är högre, och huvud och ben väl skyddade tack vare den förstärkta strukturen. Barnet sitter bekvämt med fäste (ingår), justerbara fotstöd och justerbart trepunktsbälte. Tillverkad av polypropylen (PP) och är fri från ftalater.

När den är monterad och barnet är i stolen så har den ett bra gung. Cykelsitsen hänger liksom fritt och stöter inte emot något.  Det innebär att det inte är hårt för barnet oavsett underlag. Väldigt bra om man är ute och cyklar i skog eller lite terräng.

Spännen: Det går som sagt att justera trepunktsbältet så det passar även de mindre barnen.  Jag tycker själva spännet på bältet är hårt och jobbigt. Man behöver trycka in framsidan och baksidan samtidigt och jag tycker det är svårt och gör lite ont på fingrarna. lekmer OK baby cykelsits barnplaggsguiden recensionDet jag verkligen gillar är att man kan spänna runt fötterna så barnet inte kan sparka och riskera att fasta med fötterna i hjulet. Det spännet är enkelt att ta på och av samt går att justera väldigt mycket.

lekmer OK baby cykelsits barnplaggsguiden recensionHär kan man dra åt när man spänner åt fötterna, det är enkelt att välja hur mycket man vill spänna åt. 

Max belastnings vikt: 22 kg

Pris: 849 kr – just nu är den till rabatterat pris på lekmer.se. Jag tycker den är prisvärd!

lekmer OK baby cykelsits barnplaggsguiden recensionNär man inte vill ha den på cykeln: Så är den väldigt enkel att ta av. Det enda som finns kvar är fästet, vilket gör att när du ska ha med barnet igen så är det smidigt att bara klicka på sitsen igen. Det gör det möjligt att låta stolen vara kvar på förskola exempelvis!

Jag tycker det är en snygg och smidigt cykelsits som har riktigt bra gung när man åker i den. Cykelsiten passar upp i åldrarna för att ryggstödet är högt och det finns justerbara fotstöd – verkligen en stol att växa i. Tyvärr är det ett jobbigt spänne, men jag hoppas den blir lättare efter mer användning. Stort plus för en förstärkt ram som skyddar hela barnet från sidorna vid fall. Jag tycker den är prisvärd och rekommenderar den varmt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.