Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Hummel sneakers

Hej alla! Här kommer den efterlängtade recensionen från Hummel! Jag har under en lägre tid låtit Aline kuta runt i två olika typer av Hummel sneakers. Ett par höga och ett par låga. De höga heter HUMMEL SL STADIL JR GLITTER HI. De är väldigt fina rosa glittersneakers (otroligt glittriga!) och sedan ett par låga, även dessa glittrande i silver och grått. De heter HUMMEL STADION
INFANT PRINCESS och på skorna så är materialet glimrande och glittrande till skillnad från de andra skorna där glittret liksom är kornigt.

DSC_8791

Jag gillar Hummels sneakers! De är både snygga och funktionella. Jag tycker ofta att barnskor kan se tråkiga ut, men Hummels är väldigt fina, och Hummel är en av de riktigt vassa aktörerna när det kommer till snygga och fotriktiga barnskor. Barnskorna är genomtänkta och ger bra stöd för barnens växande fötter.

 

Hummel sneakers barnplaggsguiden.se

Hummel barnskor

Storlek/passform: Rosa: De rosa är smala i lästen. Jag tycker även att de är små i storleken. Här vill jag återigen poängtera att man skall gå på innermått, mäta barnets fot, eller allra helst gå och prova i butik! Men, jag vågar nästan sticka ut hakan här och säga att de är minst en stl mindre än många andra barnskor! De rosa skorna har en rejäl sula i gummi som agerar stötdämpande och gör det bekvämt att röra sig.

Grå: Jag tycker dessa är normala i lästen. De kan vara något små i storleken, men inte alls som de rosa tycker jag. Tack vare att dem är ”normala” i lästen passar dem de flesta barnfötter! Även dessa skor har en bra stabil sula.

Båda skorna har en innersula som är något uppbyggd och ger extra stötdämpande effekt. Det är enkel att ta ut innersulan för att se hurvida skon passar som den ska på barnets fot. Barn säger inte till i samma utsträckning utan drar ihop tårna mer när det blir trångt, därför rekommenderar jag att man håller koll och tar ut sulan då och då för att vara säker på att skon fortfarande passar.

IMG_5875.JPG innersula

Dem gråa skorna är väldigt enkla att få på och av, Aline fixar det själv utan problem. Jag tycker att kardborrebandet sitter åt ordentligt och de går inte upp av misstag eller lossar vid mycket aktivitet. Dem rosa skorna är något svårare att få på. Jag tror att det är på grund av att de är högre och därför måste foten ”tryckas” på mer när man sätter på dem. Det finns även elastiska band som sitter för den nedersta delen, så det är svårare att öppna upp skon. Jag vill rekommendera de gråa skorna, eller den typen av sko, för yngre barn, och den högre modellen får något äldre barn. Aline är verkligen på gränsen till för liten för den typen av sko. Jag ska ge dem en ny chans i höst, då jag verkligen tycker det är en bra stabil sko med bra stöd för foten!

Båda skorna är väldigt fotriktiga och har bra stöd för fot och fotsula! Dem har bra studs, väger väldigt lite och är lätta för barnen att leka i. Glittret sitter förvånansvärt bra på skorna och de håller sig fina trots lek i sandlådan! Jag kan varmt rekommendera dem! Om man vill köpa dem i Stockholm så finns det bland annat hos Drömskor, annars på nätet!

hummel barnskorAline med sina favoritskor.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Hej, kan du inte göra ett inlägg om vilka skor man bör ha till våren/sommaren för en ettåring som precis börjat gå. När det är varmt känns ju exempelvis de klassiska kavat skorna lite för varma. Vad finns det för bra lite enklare, svalare skor till en liten knodd som precis börjat gå/håller på och lär sig att gå? Vad bör man ha för skor om man åker utomlands och det är riktigt varmt?

  2. Sandra

    Tack för tips om sneakers! Ska absolut testa dessa på min grabb! Du har en grymt bra blogg som jag älskar! Så genomgående inlägg! Tack!