Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Katvig Sun Protection Suit

Hej! Nu kommer en till recension på UVplagg! Denna gång från danska Katvig! Katvig är ett märke med stort fokus på medvetet producerad kläder och stor miljötänk. Deras slogan är ”for the love of earth” och ”lets detox fashion” vilket jag tycker verkligen påvisar deras miljömedvetenhet. Kläderna är ekologiska och jag har alltid tyckt att deras kvalitet är utomordentligt bra!

barnplaggsguiden.se Katvig UV
Fina detaljer, så som den fina röda flätan på dräkten till höger!

Material: Katvigs UV plagg är gjorda i 79% återvunnen polyester och 21% elastan! Plagget är helt fritt från gifter!

Pris: 449kr, solhatt 249kr

UV: Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls.

Katvig skriver att det är 98% UV skydd. Katvig använder inga kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.

barnplaggsguiden.se Katvig UV barnplaggsguiden.se Katvig UV Storlek/Passform: Denna UV dräkt heter Baby Swimsuit och finns i stl. 56/62 – 92/98. Kläderna är i dubbelstorlekar, vilket innebär att man skall kunna växa i dem. I detta fall är armar och ben inte hellånga, den innebär att man kan växa ordentligt i plaggen.  Jag gillar den filosofin och tycker att det är härligt med kläder som kan användas mycket och länge.

Jag upplever Katvig som stora i storleken. Det kan vara bra att tänka på när man velar mellan storlekarna. När det inte är hellånga armar eller ben är det mer förlåtande med stora plagg då de inte är något som hänger i vägen osv. Jag gillar passformen, den är lite bredare än många andra UV plagg jag testat hittills. Kläderna är väldigt mjuka och sitter bra! Även solkepsen, som jag annars brukar tycka är värdelös är bra på, med ordentlig söm som gör att den sitter där den ska. Jag gillar att det är ett ordentligt tygstycke i nacken som verkligen skyddar barnet från solen.

barnplaggsguiden.se Katvig UV

barnplaggsguiden.se Katvig UV xbarnplaggsguiden.se Katvig UV Kavtigs UVkläder är tunna och lätta, samt med mjuka sömmar som inte skaver. Det är enkelt att sätta på dräkterna, då de går att trä på över huvudet och sen knäppa med tryckknappar i grenen. Heja! Jag älskar tryckknappar! De underlättar enormt i alla åldrar!

Tvätt: Tvättas i 30 grader, håller bra i tvätten, ingen av färgerna läcker in i varandra och den ser fin ut i formen. Tack vare det tunna fina tyget så torkar den fort!

barnplaggsguiden.se Katvig UV Jag gillar verkligen färgerna och färgsättningen på dessa plagg! Tycker att det marina är så somrigt och härligt, samtidigt som katvigs signaturprint är med! Deras signaturprint är en gammal favorit och känns otroligt dansk! Fina kläder som är mjuka och följsamma, samt tunna i tyget utan att för den sakens skull ge mindre UVskydd! Jag tycker att de är av hög kvalitet, med fina sömmar och bra hållbarhet i tvätten. Jag tycker att kläderna är i mellanprisklassen, men ändå riktigt prisvärda! Stort plus för att de håller det högsta UVskyddet!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Riktigt snygga!
    Är det någon av de uv-plagg du kollat på som använder kemikalier i tyget för att skapa uv-skydd?

    Tack för en inspirerande och bra blogg!

    1. barnplaggsguiden

      Hej Linda! Nej 🙂 jag har valt bort dem 🙂 kolla ”innehållsförteckningen” och fråga 🙂