Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Blöjfri?!

God morgon! Riktigt galen och jobbig natt men en liten kille som får tänder! Ian vaknade och skrek och ålade runt. Stackare, han får två tänder samtidigt. Exakt som hans syster fick. Jag har hört att det är väldig vanligt?

Hur som! Nu måste jag få tips och råd! Vad ska jag göra för att få Aline blöjfri? Hur lockar jag henne?  Kan man ha något klistermärke system? Ska man belöna? Vad har ni gjort?  

 

Trosor från Petit Bateau! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mirjam

    Hej hej, vi har kört samma system för båda. Klistermärke på pottan. 1 för kiss o 2 för bajs.
    Funkade bättre på Noomie första tjejen då nr 2 Ayline, inte hade tid att sitta still.
    Att få välja trosor är oxå kul…
    Har du en typ babybjörn toasits (sån man sätter på en vanlig toa) så kan det oxå funka.
    kram /Mirjam

  2. Cissi

    Det viktigaste är att inte stressa tror jag. Det får inte bli ett krav på något sätt. Gör det hela till en rolig grej, helt kravlöst! Så kommer det när hon är redo. Vad som passar bäst är ju lite olika. Men att tex läsa saga om att gå på toaletten och sedan göra som i boken kan vara ett tips. Leka fram det!

  3. Lisa

    Jag fick min son blöjfri genom att först låta honom bajsa på pottan! Sen gick det lättare och lättare! Ingen stress:) tack för en fin blogg!

  4. Marie Sjöström

    Mitt råd är att käsa boken Potträning. En liten bok på ca 45 sidor som är suverän. Tack vare den boken så är min dotter på 18 månader blöjfri hela dagarna och använder bara blöja på natten, helt suveränt!

  5. Annika

    Vänta tills hon är redo. Fråga om hon vill sitta på potta. Inte för att hon får ngt utan för att hon är redo. De flesta barn slutar med blöja runt 3årsåldern. Släpp det och vänta på henne. Stressar man på barnet så blir det oftast väldigt mkt olyckor och misslyckanden när dem slutar. Jag arbetar på förskola och har många års erfarenhet av små barn.

  6. emelie grönvall

    Jag har läst detta! Det kanske kan vara till hjäp? Ha en potta på varje toalett (är man bortrest tar man med en) så det alltid finns tillgängligt.
    • Bestäm i god tid i förväg tillsammans med barnet när ni ska börja öva utan blöja.
    • Låt barnet provsitta utan blöja på potta eller toa, har man tur kommer det något.
    • Visa barnet – många barn tycker det är kul när mamma eller pappa kissar.
    • Om ditt barn har ett mönster eller på olika vis visar att det är dags att kissa eller bajsa, pröva – om barnet vill – med pottan när du ser sådana signaler.

  7. Malin

    Hej. Tack för en superbra blogg!!
    Min svägerska fick en toasists med trappsteg o handtag för små barn som gjorde att hennes son tyckte det det var superkul o gå på toa. O sen försökte hon o se när han blev still o skulle kissa. Då sa hon typ först till toan vinner!! O så kissade dom.
    Mina föräldrar gjorde mig o mina syskon blöjfria när vi va 1,5 år för då kom ett syskon o med tygblöjor som vi hade så gick det inte ha två blöjbarn. Så mamma hade alltid med sig massa byxor o underkläder o så om vi inte hann till toa så kissade man ju på sig o det va inte roligt utan kallt o blött o pinsamt. Så det tog tydligen inte så lång tid innan vi började säga till ordentligt o blev på så sätt blöjfria.
    Men jag tror på att göra det roligt o gå på toa. Sjung tillsammans när hon sitter på toa eller ha nån lek av nåt slag.
    Kram