Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Hummel

Hej alla! Nästa på tur i solskyddsguiden är Hummel och två olika typer av soldräkter! Jag har valt en som är en heldress och en tvådelad. Hummel har även väldigt smarta solkepsar som har ett skyddande bakstycke som jag vill visa er! Först vill jag berätta hur det här med UV fungerar.barnplaggsguiden hummel UV recension barnplaggsguiden hummel UV recension

Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls. Det är viktigt att se till att det inte finns kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor.

Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm!

Pris: Heldress: 379 kr ; Tvådelatset: ca 630kr (det går att köpa dessa delar var för sig); solkeps: ca 200kr. Alla plagg är i medelprisklass, jag tycker de är värda sina pengar då plaggen är genomtänkta med högt UVskydd och i bra kvalitet.

Heldressen är gjord för att skydda de känsligaste områden på barnen. Just denna har korta armar och ben vilket kan vara ett bra alternativ till de minsta. De ska ändå alltid vara i skuggan och denna ger extra skydd. Dräkten har solskydd 50+ vilket är det högsta man kan ha, och jag tycker den är riktigt skön i kvalitet. Inte mjuk och slirig som många är. Dräkten har en dragkedja fram som ska underlätta på och avklädning. Jag hade önskat att den gick längre ner, nästan till grenen då den är lite svår att få på barnet nu.  barnplaggsguiden hummel UV recension barnplaggsguiden hummel UV recensionSer ni badblöjan på bilden? Den får man med på köpet! Väldigt smart! Det är verkligen bra att ha, och något de flesta pooler kräver. Denna håller en liten olycka på plats och är enkel att tvätta.

barnplaggsguiden hummel UV recension Det tvådelade setet är en av mina favoriter. Fina färger, sitter som en smäck. Ja, de ska sitta tajt, och det gör denna, även i benen.  Shortsen går ned till knäna, och sitter på plats med en mudd i midjan. Jag älskar att toppen har hellånga armar och att den är lätt att dra över huvudet.

Storlek: Båda plaggen är små i storleken tycker jag. Aline är 90 lång och 92 sitter exakt. Skulle jag köpt dessa skulle jag valt stl 98. De är även smala i passform, något som är vanligt när det kommer till solskyddskläder.

Material:Tillverkad av: 80% PA 20% Elastan. Känns lite tjockare i tyget än de flesta UVdräkter.

Tvätt: Jag gillar färgerna och kombinationerna på båda skolskyddskläderna. Alla håller bra i tvätten (handtvätt på dessa!), både färg och formen är bra och densamma som i nyskick! Jag var misstänksam mot printen då det är påtryckt och inte invävt, men det sitter bra. Däremot så misstänker jag att det kommer nötas av, då sol, vind, salt och klor sliter otroligt mycket på plaggen!

barnplaggsguiden hummel UV recension
Såhär ser plagget ut från början, även efter en tvätt ser det ut som följande. Däremot är trycket något som kommer slitas och blekas allt eftersom!

Hummels solkepsar gillar jag skarpt! De är i polyester och känns mer som ”riktiga kepsar” i tyg än badklädestyg. Det gillar jag. De är stabilare i tyget och känns sköna (inte svettiga) mot huden. Även dessa har UV 50. Tackvare att kepsen har ett elastiskt band så går de att justera för att ge bättre passform! Heja möjligheten att justera!

barnplaggsguiden hummel UV recension barnplaggsguiden hummel UV recensionJag kommer skriva mer om dessa efter sommaren, nu är det svårt att veta hur de kommer blekas i solen och hur de håller efter mycket användning!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.