Recension: Polarn O. Pyret UV-kläder – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Polarn O. Pyret UV-kläder

Hej alla! Nu drar vi igång solskyddsracet! Först ut är Polarn O. Pyret med sin UV tröja och UV shorts. Jag vill börja med att berätta lite om UVkläder och vad det innebär med solskyddskläder. Först och främst ska du inte blanda ihop badkläder och solskyddskläder (även om du kan bada i båda!) En baddräkt innehåller inte nödvändigtvis solskydd, kolla alltid upp detta innan. Det jag har valt att recensera är solskyddskläder, en UVtröja och UVshorts. Glöm inte att handla era solskyddskläder nu! De säljer slut snabbt!

Solskyddskläder innebär att UV-strålningen reduceras och endast en femtiondel av UV-strålarna släpps igenom plagget. Det betyder att du klarar av att vara i solen ca 50 gånger längre än om du inte hade solskydd alls.

Polarn O. Pyret använder inga kemikalier i badplaggen för att öka solskyddsfaktorn utan det är tätheten i tyget som gör att materialet bara släpper igenom en liten del av solens UV-strålning och därmed ger en hög skyddsfaktor. Vi testar varje säsong alla solskyddsplagg och solskyddshattar för att kontrollera vilken UPF de lever upp till.

Även om barnen har en täckande solskyddsdräkt så är det viktigt att alltid komplettera alltid solskyddskläder med solskyddskräm! Polarn O.Pyret UVkläder UV recensionPassform/Storlek: Dessa plagg är och ska vara smala och tajta i passformen. Solskyddströjan har smala armar och även shortsen upplever jag åt det mindre hållet. Det är en smaksak hur man vill att UVplagg ska sitta. Jag gillar när det är tajt, barnet badar ofta i plaggen, så de “klibbar” mot kroppen även om man är generös i storleken. Jag upplever dem ändå som åt det mindre hållet så om du tvivlar så gå upp en storlek.

Jag älskar att denna UVtröja har långa armar! Jag som själv är otroligt känslig i solen tycker det är underbart att kunna skydda barnen så mycket som möjligt på ett enkelt sätt. Långa armar på tröjan är en smart detalj som ger barnet bättre solskydd på ett utsatt område. Jag gillar även att shortsen är lite längre och slutar exakt ovan knäna.

Polarn O.Pyret UVkläder UV recension Polarn O.Pyret UVkläder UV recension

Material: 78% polyamid, 22% elastan , gjord på återvunnet tyg! Riktigt bra tycker jag! Stort plus för att alla sömmar och mjuka och följsamma. Jag hittar inte som skaver! Bra elasticitet i plagget, vilket gör att plagget sitter skönt på kroppen, är enkelt att dra på sig även om man är 2,5 och heter Aline.

Pris: Shorts – 199kr; Tröja: 249kr

Tvätt:  Maskintvätt 40 grader. Efter tvätt så har plagget fortfarande samma färg och form! Jag har varit med om att färgen läcker med ett annat märke, och är alltid noga med att kolla det. Här ser allt väldigt bra ut!

Polarn O.Pyret UVkläder UV recensionPrisvärda plagg med högt solskydd! Inga sömmar som skaver, och plagget är skönt att ha på sig.Det är viktigt att allt är bekvämt och skönt för barnen, speciellt när det är direkt mot huden! Jag gillar de långa armarna, tycker alla borde ha det. Stort plus är att Polarn O.Pyrets solskydd kommer från trådtätheten istället för kemikalier (som tyvärr inte är ovanligt). Jag vill poängtera att jag tycker ni ska köpa nya UVkläder varje år. Att ärva dem är inget jag förespråkar då skyddet i kläderna kan bli sämre med tid, sand, sol, klor och saltvatten. Allt det sliter otroligt mycket på både färg och material. Läs här om hur du håller dina Solskyddskläder i bra skick!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  Vilket passande inlägg 😊 köpte tröjan i helgen, men jag köpte långbyxor till. Hur tänker du kring det? Blir det för varmt? Min son är 15 mån. Hälsningar Julia

  1. Sheila Arnell
   barnplaggsguiden

   Jag gillar långbyxor! Ju mer täckande desto bättre! Speciellt på en 15 mån! Bra köp 🙂 kram! (Förlåt för sent svar!!)

 2. Jenny Sjöberg

  Det här blir off topic men jag vill passa på att tacka så mycket för min Irislight som jag vann. Idag kom den och den ser så underbart fin ut. Är mycket tacksam. ♥