Recension: Mini A Ture Reinis – Galonoverall – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Mini A Ture Reinis – Galonoverall

Hej fina ni! Nu fortsätter vi i recensionsracet med vårens ytterkläder. Nu handlar det om galonplagget nummer ett, en galonoverall. Smart nyhet från Mini A Ture, som dessutom har satsat på att göra sin oeko-texmärkt. Perfekt för de små barnen som fortfarande suger på allt!
barnplaggsuiden.se Mini A Ture
Material:  100% PU Oeko-tex märkt galon.

Vattenpelare: 5000 i vattenpelare med tejpade sömmar, helt vattentätt. Klarar mitt duschtest galant!

Pris: 499kr
Passform/Storlek: Finns från stl 9 mån (stl 74) till 3 år (stl 98). Plagget är helt normalt i storlek, men som med overaller överlag så är det bättre med för stor än för liten. En för liten overall går inte att använda då barnet inte kan röra sig ordentligt. Mini A Tures galonoverall är smal och nätt i passformen så om man vill ta en storlek större så är det inga problem då overallen inte är tung och bylsig.
Mini A Tures galonoverall har en dragkedja samt tryckknappar som går överdragkedjan för extra skydd mot vatten. Tack vare en ordentlig resår i ryggslutet sitter overallen väldigt bra på kroppen, det ger en bättre passform.  Den är smal och nätt. Med det sagt så tror jag ändå att de flesta barn kan ha overallen utan att den är för trång!
Overallen har fothällor, och bra resår både kring armar och benslut, det finns även en avtagbar luva och några reflexer.
barnplaggsuiden.se Mini A Ture
Till vem: Perfekt “första våren” plagg att sitta i sandlådan i. Jag rekommenderar varmt denna overall till mindre barn som just sitter i sand eller gräs, som kan vara riktigt vått. Jag gillar att det är en overall, vilket är otroligt praktiskt när barnen är små. Inga glipor där det kan läcka in vatten, sand eller grus. Barnet kan röra sig fritt med en garanti att all smuts och vatten inte kommer in på kroppen. Jag kommer använda denna overall till Ian, men kan även tänka mig att Aline skulle ha bra nytta av den, just för att hon är så mycket i sandlådan och även gärna sitter i pölar. Galonoverallen är enkel att sätta på, smidig att röra sig i, och smuts/vattenavstötande.
En smart sak med galon är att det går att använda under en längre tidsperiod. Det går att börja med galonkläder redan nu, då gäller det att klä sig varmt med underställ och fleece under, för att sedan kunna användas i sommar över trikå. Älskar att galon är så lätt att göra rent, bara att spola av/torka av så ser det ut som nytt igen!
Däremot får man inte glömma att galon inte andas. Väldigt aktiva barn som har en galonoverall kan bli svettiga, och svettet blir kallt mot kroppen när barnet slutat svettas. Jag personligen tycker att galon är toppen, men det beror på barn och hur aktiva de är och vad de har för behov.
barnplaggsuiden.se Mini A Ture
Slutligen: Stort plus för oeko-texmärkt galon! Fin galonoverall för de allra minsta, har de vanliga funktionerna med resår, fothälla, avtagbar luva och reflexer. Däremot saknar jag möjligheten att justera overallen mer. Fin passform och smidig att röra sig i! Perfekt för små barn som verkligen inte ska förhindras med klumpiga/otympliga kläder. Jag gillar att overallen är enfärgad och att färgerna är matta och dova, alt pastelliga, och att det inte finns några stora loggor som stör. Ett smart plagg som kan användas länge och som jag varmt rekommenderar!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hej,
    Hur tycker du att materialet höll? Stod galonen emot att få revor och slitage i exvis sandlådan, som kunde få den att läcka?
    Tack!