Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Softshell-mania!

Jag har blivit förälskad i softshell materialet. Jag vill ha det till mig, Rasmus och barnen. Det känns så smidigt och lätt samt även lekvänligt och enkelt att hålla rent. Är det någon som använt softshell? POMPdeLUX har riktigt fina softshell kläder jag ska testa till Aline, men såg nu även att NameIt har fina. NameIt har 8000 i vattenpelare medans POMPdeLUX har 10 000.

Fördelen som jag ser med softshell är att det är ett material som just andas, är vindtät samtidigt som den har en hög vattenpelare så barnet hålls torr. Galon som ni vet andas oftast inte (vissa gör, med det är inte mycket och väldigt dyrt) medans skalplagg ska man bygga upp med bra kläder under. Jag får för mig att softshell en variant av vanliga skalkläder, men möjligen lite varmare. Med det sagt, så tycker jag ändå att det är viktigt med rätt kläder under, då det är övergångskläder, vinter-vår-sommar och det är viktigt att klä barn så de inte fryser!

De två översta är NameIT, de understa är POMPdeLUX.

Mini nitalfa Softshell-overall, Sparkling Cosmo, large

Mini nitalfa Softshell-overall, Dress Blues, large

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Jag letar som en galning efter softshell-overall till min 9 månaders nu när det är vår och vill låta henne sitta och krypa runt på marken (verkar vara lagom klädsel i vagnen också när åkpåsen ryker). Men det är helt omöjligt att hitta storlek 74! HJÄLP! Jag testade en i 80 från NameIt men den var helt galen stor (trots att hon har 80 i vissa mindre märken tex Newbie) så jag behöver 74. Hur kan det INTE finnas softshelloveraller i storlek 74? Snälla led mig rätt här!