Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Bobux!

Nu börjar det! Mitt sökande och testande av skor för småbarn och deras småfötter! Jag kommer även testa ”Lära-gå”skor! Först ut är Bobux Soft Sole. Soft Sole är skor som är till för just fötter under utveckling. När det kommer till skor för de minsta är det viktiga att de sitter bra på foten, att de inte klämmer foten eller trycker på foten. Det är även viktigt att använda rätt sort skor till rätt tillfälle. Just dessa skor kan man ha från det att bebisen börjar röra på sig, men även till föris som mockasiner!

bobux barnplaggsguiden.se recension

Material: Bobux Soft Sole är mjuka skor i 100%  ekologiskt läder. Jag gillar att de är giftfria och blyfria!  Motivet är även det i läder, och motivet är vänt mot barnet!! (Hittills vad jag vet är det bara Bobux som har motivet mot barnet!)

Storlek: Bobux har ett storlekssystem som grundar sig på hur gammalt barnet är. Storleken börjar på Newborn, S,M,L,XL osv. S=3-9 mån, M=9-15 mån, L=15-21 mån.

Pris: ca 330 kr

Passform: Jag har använt mig av Bobux egna storlekssystem när jag använde dessa till Aline och nu även till Ian. Jag tycker att man kan beställa utifrån barnets ålder, men är du i butik så rekommenderar jag att mäta barnets fot och mockasinens innermått.  Det jag gillar med skorna är att de går att växa i. Barnens fötter växer snabbt när de är små och det är både prisvärt och miljövänligt att kunna använda samma skor en längre tid. Däremot så är jag säker på att användningen varierar, alla kan inte ha dem i 6 mån utan det viktigaste är att vara uppmärksam och byta när tårna trycker mot skons framkant. Bobux Soft Sole mockasiner passar länge just för att de sitter så smart på foten. Oavsett hur lång foten är så sitter skon bra pga ett elastiskt band som sitter runt vristen. Det är verkligen så att skon sitter på med det elastiska bandet, tro mig, jag har testat många mockasiner!  Bandet sitter inte för hårt på vristen, och jag gillar att det inte finns några sömmar eller liknande som skaver mot barnets fot.

bobux barnplaggsguiden.se recension

Användning: Bobux Soft Sole har jag på Ian nu, både med och utan strumpor. Även det är härligt tycker jag, att de är sköna för barnen även utan strumpor. Det finns inga hårda sömmar eller något annat som skaver. Vi har dem hemma när han ”står mot saker” och när vi är ute på vift. Jag tycker man kan börja ha dessa tidigt, när barnet kryper, ålar och rör på sig är det bra att ha mockasiner som ger bra grepp.

Det är lätt att ta på och av mockasinen. Inget meck, vilket är skönt och viktigt i vardagen. Eftersom skon är i mjukt läder så formar den sig efter barnets fot, vilket ger bra passform! Mockasinens undersida är i mocka och ger bra grepp, vilket är bra när man lär sig stå och gå. Det sista man behöver då är att glida runt eller halka. När Aline hade sina så använda hon dem säkert varje dag i ca 5 mån, mot slutet var de riktigt slitna, sulorna var nästan blankslitna och lite glatta, däremot så upplevde jag ändå att hon hade okej fäste och jag är verkligen imponerad att de klarar så mycket slitage. Riktigt bra kvalitet!

Prisvärda då de både är ekologiska och har lång livstid! Ska testa fler skor från Bobux, fler recensioner kommer!

bobux barnplaggsguiden.se recension

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabella

    Såg att de fanns på rea på lekmer och är sugen på att köpa dem till min son som är 5,5 månader. Har inte koll på fotstorlek riktigt men skulle du satsa på small eller medium? Han är rätt lång , va 70,5 cm för en månad sedan! Tack för bra blogg!

    1. barnplaggsguiden

      Jag skulle ta Medium och låta honom växa in i dem 🙂 ja men va bra! Kikade! Så bra pris 🙂 tack snälla för att du läser 🙂