Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension LillaDej/Bonni&Bo

För cirka en månad sen nu fick jag hem ett babynest från Bonni&Bo. Jag vill börja med att säga att jag är lite av en (självutnämnd) babynest expert för jag själv har sytt några och testat orginalet som säljs. Jag har en rätt bestämd åsikt om att det ska finnas utrymme för barnet, men inte för mycket, att det ska vara mjukt och puffigt men kanterna ska inte vara för höga och det ska inte vara för mjukt osv. Som ni hör så är kraven rätt många.barnplaggsguiden.se babynest

Nestet jag fick hem att recensera till Ian är grått, en ljus ljus grå färg med en vacker spetskant runtomkring, Själva nestet kan man justera storlek på genom att knyta ihop sidenbandet på ändorna, siden bandet går runt hela babynestet och är som en dragsko. Jag gillar att nestet är så välsytt, för det är det verkligen, att man kan ha den framme som den är. Det går att ha ändorna öppna och det finns inga fula sömmar eller annat som stör. Tyget är 100% bomull och otroligt mjukt och lent. Alla sömmar är välsydda och bandet runtomkring är helt perfekt. Jag är djup imponerad då jag vet att just det är så otroligt svårt att få till.

Jag älskar hur det ser ut och jag gillar att Bonni&Bo erbjuder samma typ av nest med olika färgsättningar osv. Det finns något för alla.

Användning: Jag använder nestet lite överallt i hemmet, både i soffan och på golvet, samt i vår säng och Ians spjälsäng. Jag gillar att det är lite vaddering i botten så det aldrig blir för hårt för honom. barmplaggsguiden.sebarnplaggsguiden.se babynest

Passform: Här är jag väldigt petig. Jag tycker ärligt att Bonni&Bo har fått till det. Nestet är lagom brett och även lagom långt. Jag tror att de flesta barn får plats i den och kan ha den tills de är 4-6 månader minst. Det är så brett att även om man har en liten knubbis så får barnet plats. När barnet är nyfött kan man dra åt sidenbandet, som en dragsko för att göra nestet litet och trängre för att passa barnet! När barnet blir lite längre, som Ian, nu 6 mån, så kan man lätta lite på knytet eller öppna upp så benen kan sticka ut. Jag har kvar nestet så länge det går för att mina barn har känt sig trygga och gillat det! Jag tycker att barnet ligger bra även om hen ligger på sidan (som Ian ofta gör). Framförallt tycker jag att ”ringen” runt är tillräckligt hög för att barnet inte ska rulla ut, eller att någon förälder ska rulla in. Det är svårt att få till. Jag tycker även att ”ringen” är mjuk och fluffig utan att vara som en mur. Riktigt bra helt enkelt!

Tvätt: Jag har tvättat på 40 grader men utan så mycket centrifugering, låtit nestet torka plant. Det har gått bra, den håller både färg och form! Viktigt då barn ofta kissar ner/spyr/bajsar och det måste tvättas.

Pris: 750 kr. Värt det. Det är ett bra pris för ett babynest, många andra ligger på ca 850 och upp till 1100 kr.

Tips: Jag skulle önskat att Bonni&Bo sålde fina överdrag till nestet. När man använder den varje dag blir det lätt smutsigt och för att slippa tvätta så brukar jag ta ett påslakan till vagga och dra över för att skydda nestet. Det hade varit fint om man skulle kunna få något lakan liknande till sitt vackra nest!barnplaggsguiden.se babynest

Mycket fint och härligt babynest med vackra välgjorda detaljer. Ombonadkänsla och mjukt för barnet med perfekt höjd och fluff på kanterna. Stort plus för att det är handgjort och prisvärt!  Jag kan rekommendera denna produkt till er som vill köpa ett babynest!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.