Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Vad man ska handla på rean!

Nu börjar det dra ihop sig med rean. Många har gått ner till 50%, vissa ska ända ned till 70%. Jag har fått fler mail med frågor gällande reor och vad man ska handla och inte. Jag brukar själv handla det som jag vet att barnen kommer behöva nästa säsong. Basplagg, jackor, täckbyxor/overall, och gummistövlar. Med det kommer det alltid tyvärr en risk, att det är svårt att uppskatta hur mycket barnet växer.  Min tumregel är att jag kan köpa kläder i nästa storlek och ha i ”växa lådan” men inte mer än 2 storlekar upp. Då finns risken att jag tröttnar, då blir det bortkastade pengar!

För att hålla koll på storleken barnen behöver brukar jag kolla på BVC kurvan och utgå ifrån att Aline exempelvis följer den, och tänker ungefär hur lång hon kommer bli. Det gäller dock att känna att man är redo att ta risken att plaggen kanske inte passar. Extra svårt är det med skor. Jag har sålt två par skor som jag köpt innan som inte blev rätt.

Just nu finns det mycket ytterplagg i butik till bra pris, exempelvis hos Polarn o pyret. Hittade även kavat gummistövlar där för 279 kr ist för 399 kr.

GUMMISTÖVLAR KAVAT

TÄCKJACKA

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.