Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: BabyBjörn Resesäng Light

Nu är det dags att recensera BabyBjörns resesäng light. Sängen har vi använt på 5 resor (läs övernattningar hos föräldrar) och jag har fällt upp och ned den många fler gånger än så! Resesängen är en smart produkt då man enkelt kan ta med sig en sovplats för sitt barn.och det känns lite som hemma fast man inte är det. Kan vara skönt om man reser, åker till landet eller bara ska sova borta hos mormor.

P1010086 barnplaggsguiden.se

Vikt: 6 kg – inklusive väska. En av de lättaste på marknaden.

Mått:
Madrass: 60 cm x 105 cm x 4 cm.
Insida botten: 82 cm x 112 cm x 60 cm.
Hopfällt läge: 60 cm x 49 cm x 14 cm.

Förpackning: Resesängen kommer med en tillhörande transportväska. Den passar exakt resesängen och har även handtag. Handtagen känns stabila och jag känner mig inte orolig att de ska lätta eller lossa från transportväskan. Jag tycker själva väskan är smidig och snygg. Madrass ingår till resesängen och finns i transportväskan, inget som behöver tas med vid sidan om. Detta är en av de resesängar på marknaden som tar minst plats ihopfälld, (Phil och Teds tar mindre plats, men den har en madrass som måste blåsas upp).

Montering: Jag tycker det är väldigt enkelt att fälla upp BabyBjörns resesäng, man gör det hela i en enda rörelse. Här kommer bilder som visar hur det ser ut. För en mer detaljerad beskrivning, titta på filmen!

barnplaggsguiden.se
Så här ser den ut utan förvaringsväskan, ändå ihopfälld
barnplaggsguiden.se
Sängramen öppnad ett steg. När den är som minst viks den på mitten.
barnplaggsguiden.se
Sängen upp och ned med två ben ”på plats”
Närbild på sängen ben. Pilen visar hur man ska dra för att fälla ihop. När du monterar upp sängen klickar de bara i väldigt lätt.
Närbild på sängen ben. Pilen visar hur man ska dra för att fälla ihop. När du monterar upp sängen klickar de bara i väldigt lätt.
Sängen åt rätt håll. Alla ben på plats. Nu är den redo för att lägga i madrassen.
Sängen åt rätt håll. Alla ben på plats. Nu kan man lägga i madrassen.
I med madrassen
I med madrassen

barnplaggsguiden.se

Den röda flärpen sitter på madrassen, den ska nu fästas i anordningen vid benen
Den röda flärpen sitter på madrassen, den ska nu fästas i anordningen vid benen
Klart!
Klart!
barnplaggsguiden.se
Vadderade kanter
barnplaggsguiden.se
Nättyg

Material: Textilierna närmast barnet är testade och godkända enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter. De är  ofarliga för barnen och framkallar inte allergier. Sängen finns i svart och silver

Sängtyg: 100‍ % polyester
Madrassöverdrag: 70‍ % polyester, 30‍ % bomull
Madrasskum: polyeter

Tvätt: Det går att ta av madrassöverdraget och sängtyget. Båda kan maskintvättas i 60 °C med skonsamt tvättmedel. Resesängens yttertyg är går också att ta av och tvättas separat i maskin 40 °C. Det är ej rekommenderat att torktumla madrasstyget eller yttertyget. Jag har inte testa att tvätta tygerna men jag har tagit av dem och satt på dem igen. Båda är enkelt att göra.

Användning: BabyBjörns Resesäng går att använda från det att barnet är nyfött tills barnet vuxit ur sängen. Det står upp till att barnen är ungefär 3 år men det kan verkligen variera. Madrassen är 105 lång, så jag skulle säga att den kan användas till barnet är 105 lång med. Botten är lite längre än madrass längden så jag tror att ett barn på 105 ändå får bra med plats.

Jag gillar att resesängen är nätt. Den tar förvånansvärt lite plats och känns mindre än andra sängar som jag testa (utan att vara det ). Jag tror att det är för att resesängen har innåtlutade väggar. Det är en smart designdetalj då den känns mindre utan att vara mindre. Jag tycker även det ger en ombonad och mysig känsla. Madrassen som är till sängen tycker jag är tjock för att vara för resesäng!  Tack vare de rejäla madrassen så står resesängen stadigt på golvet. Jag upplever inte att den är ranglig även om Aline röjer runt i den. Jag är inte orolig att den ska välta eller tippa. Däremot är det ändå viktigt att barnet inte försöker klättra på sängen. Denna version av BabyBjörn resesäng light gör det möjligt att fästa madrassen i benen av resesängen. Det garanterar att madrassen inte kan flytta på sig, så barnet ligger tryggt i sängen. Smart! Jag har tidigare haft problem med att madrassen flyttar runt när vi testat t.ex. Brios resesäng.

Jag gillar att sängens sidor är gjorda i nättyg så barnet/ babyn kan andas utan problem även om ansiktet hamnar tätt intill. En annan sak jag gillar är att man kan se barnet ordentligt och att barnet även kan se dig.

Här ser ni Aline i sängen. Hon är 87 lång. Jag tycker hon sover bra och har gott om plats. Jag tror att vi kommer kunna ha denna minst ett år till, förmodligen längre. Som jag skrev innan handlar det om hur lång hon blir. Jag gillar att den är rymlig på bredden med. Bra att det inte är trångt. Då kan man bädda med kudde och täcke utan att det känns tajt.

Aline
Aline – mysigt tycker hon.
Man ser bra hur hon ligger även på håll. Hon ser mig med säger hon
Man ser bra hur hon ligger även på håll. Hon ser mig med säger hon!
Testar stabiliteten. Känns bra!
Testar stabiliteten. Känns bra!

Pris: ca 2200-2300kr

Fördelar:

  • Vadderade kanter
  • Tjock madrass – (finns lakan från Babybjörn som passar till)
  • Madrassen sätts fast vid benen, vilket gör att den inte kan flytta på sig när barnet sover i sängen.
  • Ombonad
  • Går att tvätta!
  • Går att sova i från nyfödd
  • Väska med bärhandtag ingår
  • Fälls enkelt både upp och ner
  • Går att fälla ut när man håller sitt barn i andra handen
  • Har ingen maxvikt då sängen ligger mot golvet, inga små ben eller liknande som endast håller för en viss vikt.
  • Väger lite
  • Tar lite plats vid förvaring och transport – bra i tex bil och att ha i garderoben när den inte används.

Nackdelar:

  • Priset. Väldigt dyr.
  • Finns andra sängar på marknaden som är 120 långa, hade varit bra om den hade kunnat vara längre.
  • Finns inte en variant som är täckt, vissa barn gillar det.

Enligt mig är det en av de bästa resesängarna på marknaden. Det är den bästa jag testat. Den är tyvärr dyr, men säljs vidare på blocket och liknande för mellan 900-1600 kr. Jag gillar att den är nätt och lätt men känns stabil och trygg. Jag tycker det är en ovanlig och vinnande kombination. Känns bra att det inte är någon maxvikt och att den tar otroligt lite plats vid förvaring. Förvaringsväskan är tålig utan att vara ful och handtagen är sköna att bära med.

Se videon här! Och följ alltid instruktioner vid användning. [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=65KK1t3GFTY[/youtube]
.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.