Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Julklappstips – Böcker för 3-6år

Hej! Kul att ni gillar mina boktips! Jag har tänkt på Lilla Anna serien, den passar in även i detta segment, men jag har läst den för Aline redan och tror att den passar barnen länge då det händer mycket och finns många roliga och spännande upprepningar!

Men om vi lämnar den boken, så finns ett helt gäng böcker jag vill tipsa om här.barnplaggsguiden.se

Först är Pija Lindenbaums böcker Gittan och Gråvargarna och Gittan gömmer bort sej. Gittan och Gråvargarna handlar om en liten flicka som heter Gittan. Hon är en rädd tjej som inte gärna riskerar att göra sig illa. Gittan funderar mycket på det som händer kring henne. Boken handlar om Gittan som kommer bort från dagis när de är på utflykt och stöter på ett gäng gråvargar. Jag upplever boken som lite läskig, speciellt i början när hon träffar vargarna, men även det faktum att hon kommer bort från dagis och inte hittar tillbaka. Annars är det en fin bok om vänskap. Jag tycker det är en spännande bok som även jag som förälder tycker är kul att läsa!

barnplaggsguiden.se

barnplaggsguiden.se

Gittan gömmer bort sej handlar återigen om Gittan. Gittan umgås med sin vän Hjördis som har dagmamma- verksamhet hemma hos sig. Dagmamman heter Puma och är väldigt spännande enligt Gittan. Hjördis är ett busigt barn som drar med Gittan i sina äventyr. En dag får Gittan skäll för något hon inte gjort…Denna bok tycker jag är riktigt bra! Spännande och kul från första sidan. Jag gillar att den tar upp tankar och känslor som barn har och som är viktiga att prata om och beröra. Rekommenderas varmt!

barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se

Alfons Åberg-böckerna skrivna av Gunilla Bergström är givna klassiker. Jag personligen har alltid tyckt om Alfons och hans ”jag ska bara”. Att läsa dessa böcker är kul. De är lika bra idag som dem var när jag var liten. God natt, Alfons Åberg och Raska på, Alfons Åberg är två böcker i Alfons serien som är fina att ha hemma och att ge bort i present. De är lättlästa böcker som har mycket fina illustrationer.barnplaggsguiden.se

God natt, Alfons Åberg handlar om när Alfons ska sova. Alfons busar och vill inte sova. Alfons gör allt för att inte sova. De går igenom alla vardagsrutiner, allt från att kissa till att borsta tänderna och läsa böcker, men Alfons vill ändå inte sova.

barnplaggsguiden.sebarnplaggsguiden.se

Raska på, Alfons Åberg handlar om den långa processen med massa ”jag ska bara” för att komma till dagis. En kul bok som är en personlig favorit!

IMG_7803

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.