Julklappstips – Barnböcker 0-3 – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Julklappstips – Barnböcker 0-3

Hej alla! Här kommer ytterligare lite julklappstips. Barnböcker, något man aldrig kan då nog av! Jag har fått hjälp att ta fram några som räknas som barnboksklassiker. Jag älskar att läsa för barnen och vill gärna tipsa om några riktigt fina böcker. Jag har delat in dem på ålder.

Först 0-3 år: Max böckerna skrivna av Barbro Lindgren och Eva Eriksson, är en bokserie som handlar om Max som upptäcker vardagsting. Tex lampan, bollen eller en kaka. De är riktiga pekboksklassiker med mycket fina illustrationer. När barnen är lite äldre, som Aline, kan man peka och säga allt som finns på sidan. Jag gillar att Max böckerna är så enkla, de passa för de allra minsta och kan läsas om och om igen.

barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se

0-3år : Lilla Anna av Lasse och Inger Sandberg är en serie böcker jag skrivit om tidigare. Lilla Anna är en flicka som gärna gör saker själv. Hon vill bygga och hon vill bestämma. Hennes vän långa farbrorn, hjälper henne med hennes olika projekt!

Lilla Anna är en favorit här hemma, det är väldigt kul att läsa dessa böcker. De engagerar både mig och Aline. Jag tycker det är mycket upprepningar som gör att barnet är med på vad som händer och kan följa med i boken på ett fint sätt.

barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se barnplaggsguiden.se

Imorgon kommer tips på fina böcker att läsa för 3-6 år!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.