Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Invisible Friend

Invisible Friend är ett otroligt fint projekt som grundades av Jenny Axene. Hon blev inspirerad att hjälpa efter att ha varit delaktig i ett arbete i ett thailändskt kvinnofängelse. Där såg de barnen till mammorna som satt i fängelse – dessa barn finns liksom inte, de är inte med i statistiken, de är de osynliga barnen.  Därefter skapades Invisible Friend. Genom denna trasdockeprodukt vill Invisible Friend belysa de osynliga barnens värde att födas och finnas till var de än hamnat, och låta dig få vara med och bli en Invisible Friend för någon av dem. Jag har lånat nedanstående text från Invisible friends, då jag inte för mitt liv kan formulera mig bättre!
Invisible Friend - Group
När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Invisible friend skickar då den ena dockan till ett ”osynligt barn” innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en Invisible friend för någon.

Det kommer vara väldigt konkret. I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster vi på den dockan som sänds iväg.   
Invisible Friend - Group

För att säkert veta att dessa produkter hamnar där vi vill, kommer de att sändas från hand till hand med kända organisationer. Men också genom missionärer som tar sig till platser dit där du och jag som vanlig turist aldrig kan sätta vår fot.
 När vi har hittat en plats att sända just din Invisible Friend-docka kommer du att få ett intyg I form av en bild på den plats, barnhem eller fängelse där du fått en Invisible Friend.
Jag tycker detta kan vara en otroligt fin julklapp till både stora och små. Hoppas ni som jag blir berörda och sprider detta vidare! Fint och givande!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Herregud så fint! Som nybliven mamma kunde jag inte läsa halvvägs utan att fälla en tår (eller två…)! Dethär kommer jag definitivt sprida vidare och jag vet precis vem som ska få denna i julklapp 😉 <3