Recension: Kuling Overall – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Kuling Overall

Jag och Aline har fått hem ett recensionsexemplar av Lekmers egna märke Kuling. Väldigt spännande och kul att testa denna overall. Den är helt ny på marknaden! Såhär skriver Lekmer om den:
Grå overall med rosa detaljer och tejpade sömmar från Kuling. Funktionell overall med avtagbar huva och dragkedja fram med yttre vindslå samt fickor med dragkedja.”
 barnplaggsguiden.sebarnplaggsguiden.se
Prisklass: Medel, 999 kr

Vattentäthet: 5000 i vattenpelare!

Jag har duschat overallen överallt i 2 minuter. Därefter har jag väntat, känt efter fukt och försökt se huruvida overallen tar in vatten i yttertyg. Overallen släpper inte in vatten på “kroppen”. Däremot läcker det in lite vatten i fickorna. Jag är inte förvånad då dragkedjan inte brukar hålla helt tätt. Det gör däremot inte att barnet blir blött, för det läcker inte in till “kroppen”. På övriga ställen så hållen den helt tätt! Overallen tar in lite vatten i yttertyget men fyra/fem minuter senare var den helt torr.

barnplaggsguiden.seMaterial som andas: Ja, Andningsförmåga 5000 g/m²/24h

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

Storlek/passform: Först och främst så är dessa overaller inte i storleken 80, 86, 92 osv utan storlekarna är 80, 90, 100. Dessa overaller är stora i storleken. Jag har fått hem två för att se hur de är i storleken och jag tycker det är lite svårt. Aline som är 87cm får på sig en 80 som sitter lite tajt, inte mycket men jag ser att hon inte kan ha den hela vintern. Den passar precis i grenen. Jag skulle vilja påstå att de är ungefär en halv storlek större än det man normalt skulle tro att de är. Det vill säga att 80 är mellan 80 och 86. Storleken 90 som vi fick hem är någonstans mellan 92 och 98. Jag skulle nog ändå gå på den storleken barnet har idag. Det är viktigt att overallen inte är för liten, och att den ska passa hela vintern (nävegreppet).

Overallen är rak i passformen, den är mjuk och smidig och jag tycker verkligen om hur den känns. Overallen är inte hård och sträv utan mjuk och följsam. Detta trots att overallen är förstärkt både på rumpa och knän! Det finns möjlighet att reglera overallens passform, på insidan av overallen, en på varje sida, sitter resårband med knappar. Jag måste säga att jag inte riktigt tycker denna justering ger något. Jag hade önskat mer resårband som kan dras åt så det blir en större skillnad.

barnplaggsguiden.se
Justering på insidan av overallen

Overallens dragkedja går ned till naveln ungefär, jag tycker det räcker för att enkelt sätta på barnet overallen. Jag gillar att overallen har hakskydd! Viktigt och bra för att slipa “klämskador” för barn i alla åldrar. Det finns även yttre vindslå med kardborre som ger extra skydd mot blåst och ruggigt väder.

barnplaggsguiden.se
Vindslå med karborre och haksskydd samt dragkedja med reflexflärp

Overallen från kuling har ett kardborreband på luvan för att kunna anpassa luvans storlek efter barnet, finns även resår på sidorna av luvan som gör att den sitter kvar på huvudet bättre. Dessa två funktioner tillsammans är toppen! Detta är andra overallen som har dessa två funktioner.

Resår på luvan – sitter bättre uppfälld

Material:  100% oxford nylon. Overallen är vindtät och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma och håller barnet torrt! Overallen har mjukt polyester i luvan och fleece i kroppen och ner en bit på benen av overallen samt vid hakskyddet! Mycket bra, jag gillar när det är fleece, det förhindrar sömmar som kan skava och är skönt mot huden. Det är även bra för småbarn som sitter mycket på marken. Det ger ett extra skydd mot kyla!

Vikt: Jag tycker den är lätt! Mycket bra!

Torkskåp: Ja, Max 40°C. Detta är perfekt på dagis om overallen mot förmodan blir blöt! Då kan den bara hängas in på tork.

Fördelar: 

 •  Vattenpelare 5000 mm, håller ditt barn torr och varm!
 •  Andningsförmåga 5000 g/m²/24h
 • Tejpade sömmar
 •  Avtagbar huva, justerbar luva och resår så luvan sitter på plats bättre.
 •  Yttre vindslå/ Hakskydd
 •  Fickor med dragkedja, tre fickor, ett man kan ha liftkort i om man vill!
 •  Justerbar vid ärmsluten samt ett “handledsskydd” i mjuk polyester med hål för tummen.
 •  Resår i bensluten, väldigt bra för att dra över skorna och hålla kylan ute!
 •  Invändig namnlapp
 •  Reflexdetaljer på luva, ärm och båda benen!
 •  Fothällor i resår, inget som är i vägen när barnen går som det annars kan vara med tjockare silikonremar.
 •  Förstärkt på rumpa och knän.
barnplaggsguiden.se
Justerbart ärmslut och “handledsskydd” med hål för tummen
barnplaggsguiden.se
Två resårband, ett som sitter direkt mot skon och håller tyget på plats, sen ett yttre med justerbar fothälla.

Nackdelar:

 • Läcker in lite vatten i fickorna när jag gör mitt vattentest.
 • Justeringen i midjan tycker jag kan vara bättre, det skulle kunna gå att dra åt mer så att skillnaden blir större.
 • Skulle önska lite bättre finish på invändiga sömmar. Detta är inget som stör funktionen dock!

Slutligen: Jag gillar overallen från Kuling. Jag är överraskad över hur mycket bra funktioner overallen i denna prisklass har. Det finns stort utrymme för mindre justeringar som jag anser gör att overallen passar de allra flesta. Det är en overall med många smarta funktioner, speciellt med tanke på sitt pris. Jag tycker den är prisvärd! Personligen är jag är otroligt nöjd med färgsättningen. Jag tycker dessa färger och overallens utseende är en av de finaste om inte den finaste jag recenserat! Overallen är lätt att ta på och av, Den är mjuk i materialet och väger lite. Jag tycker det är väldigt smidig och ser att Aline kan röra sig väldigt bra i den! Overallen känns varm utan att vara tjock och klumpig!  Extra plus för fleecefodring och förstärkta knän och rumpa. Overall för lek och bus samt utomhusaktiviteter av alla dess slag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.