Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Joha Ull/Silke

Nu i vintertid (och julklappstid) så vet jag att det är många som letar efter ett bra underställ som inte kliar. Det kluriga med ull kan vara att det just är kliar och barn kan vara väldigt känsliga mot det. Det finns idag en hel del fina och bra plagg på marknaden, tycker jag, som håller en hög kvalitet och inte kliar. En av dessa märken är Joha. Med Aline hade jag inte upptäckt det märket alls, men nu med Ian så har vi en hel del till honom och även detta set till Aline.
barnplaggsguiden.sebarnplaggsguiden.se(Alla bilder är lite gula, det är extremt dåligt ljus! Hemskt ledsen!)
Joha har tagit fram en riktigt fin blandning – Ull/silke( 85% ull, 15% silke) Materialet som är mycket lätt är väldigt behagligt mot huden. Silkets mjuka tråd ger en skön känsla mot huden samtidigt som merinoullen ger maximal funktion.
Precis som rena ullplagg har ull/silke en isolerande effekt och håller ditt barn varm på vintern och sval på sommaren. Materialet har fuktabsorberande egenskaper så håller den alltid huden torr och lagom varm. Jag tycker detta sett är väldigt mjukt med ett sött hålmönster. Jag gillar även spetskanten, verkligen vackert och pricken över i:et.

barnplaggsguiden.se  barnplaggsguiden.seFör barn som har eksem passar det perfekt att använda ull/silkeblandning eftersom den är mjuk och sval och förhindrar att huden blir fuktig. Jag kan verkligen rekommendera detta sett till barn som ofta tycker att det kliar!
Jag har tidigare skrivit om Joha och deras kvalitetssäkringar som jag gillar, men här är en liten sammanfattning. All ull från Joha produceras inom Eco label stränga krav. Det är konsumenters garanti för att varan är miljövänlig utan att kompromissa på kvalitet eller funktion.
Alla Johas ull/silkeprodukter är även märkta med Woolmark vilket visar konsumenten att det är en kvalitetsprodukt gjord av de allra bästa Merino ullgarner. Personligen lägger jag gärna pengar på bra material som håller och kan ärvas. Detta set ska Aline ha nu, sen kommer hennes kusin få ärva det!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.