Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Tillbehör till din BabyBjörn

Hej alla!

Jag har tidigare recenserat BabyBjörns bärsele One. Nu tänkte jag att det är dags att berätta vad du kan köpa till din bärsele! Det går nämligen att krydda till bärselen men lite olika smarta tillbehör. Här är de två jag valt att testa.

1. Först ut är ett överdrag till bärselen. Överdraget heter ”Cover”. ”BabyBjörn Cover är framtaget för att du lättare ska kunna hålla ditt barn varmt och torrt i kallt och trist väder.”

Överdrag Till Bärsele - 3

Pris: Ca 420 kr

Material: Tyget består av 100 % polyester. Textilierna närmast barnet är testade och godkända enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter. De är garanterat ofarliga för barns ömtåliga hud och kan inte framkalla allergier. Bra med en säker och känd klassificering. Överdraget är tillverkat av ett mjukt och flexibelt fleecetyg som är både vattenavvisande och vindtätt, samtidigt som det andas. Detta material är känt som Vindfleece, något många märken har till babyoveraller exempelvis.

Användning: Överdraget har en huva som jag gillar, perfekt om det blåser eller regnar. Huvan är avtagbar vilket gör överdraget väldigt lätt att använda. Man kan använda överdraget både när du bär ditt barn mot dig och framåtvänt.  Det går att sätta på överdraget när barnet är i selen! Väldigt bra och ett stort plus. Jag tror att det kommer resultera i att man använder det mer. Du kan dessutom lyfta upp ditt barn ur bärselen utan att ta av överdraget. Enkelhet och användarvänlighet är fokus när det kommer till Babybjörn Cover.
Slutligen: Jag gillar denna produkt. Som tvåbarnsförälder är det skönt att enkelt kunna sätta i lillebror, dra på överdragskyddet och skynda iväg. Det går snabbt, den är otroligt varm och jag tycker den täcker bebisen bra. Plus för att den är enfärgad och snygg. Prisvärd, den håller vad den lovar och går dessutom att ha till alla BabyBjörns bärselar. Har ett högt andrahandsvärde!

barnplaggsgguide.sebarnplaggsgguide.se

 

2. Bib För BabyBjörns Bärsele One.

Pris: ca 120 kr

Material: Huvudmaterialet består av 80 % bomull och 20 % polyester. Polyester är då det finns en vattentät yta som ser till att dregel och liknande inte läcker igenom.
Textilierna är Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter. De är garanterat ofarliga för barns ömtåliga hud och kan inte framkalla allergier.

Användning: Bib är en haklapp som skyddar din bärsele upptill. Det är bra att använda då du slipper tvätta din bärsele lika ofta! Jag gillar hur mjuka de är, de har en mjuk och vattentät yta av frotté som andas.Väldigt praktiska men även mysiga för barnet.

Slutligen: Jag upptäckte denna produkt av en slump när jag bar Aline. Jag upplever att de flesta inte ens veta att detta finns. Och det är en så smart grej tycker jag. Otroligt skönt att ha ett dreggelskydd på bärselen. Enkelt att bara ta av och byta när den är blöt och smutsig. Med Aline hade jag två att variera mellan, det tyckte jag räckte. Toppen när barnet även suger på selen. Jag tycker det är fräscht och hygieniskt att enkelt bli av med det blöta och ”smutsiga”. Men även att slippa tvätta selen så ofta!

Tycker däremot att det är lite trist att Haklapparna inte passar alla BabyBjörns bärselar utan att man måste köpa en specifik för One. Plus för att den är svart, vilket jag tycker är snyggt och att den är hyfsat billig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.