Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: MAM Bröstpump

Jag har testat MAM bröstpump då jag på senaste tiden haft problem med min Medela pump. (läs nedan!) MAMs bröstpump består av en manuell pump med ett handtag samt två ”first bottle” flaskor som tar 160 ml vätska. Du pumpar alltså ut mjölken direkt in i en flaska som du sedan kan sätta på dinappen och mata barnet. Det finns även lock till de två flaskorna så du har möjligheten att förvara mjölken i kylskåp.

barnplaggsguiden.se

Pris: Ca 550 kr

Användning/Svårighetgrad: : Pumpen har få delar som monteras ihop. Närmare bestämt är det 4 delar. Det är en tratt med ett handtag som skruvas på flaskan. Det är väldigt enkelt att göra och går snabbt. Jag personligen gillar få delar av den enkla anledningen att det inte ska vara svårt, jag vill heller inte diska massor eller riskera att tappa bort något viktigt.

barnplaggsguiden.se

barnplaggsguiden.se

Det är möjligt att sterilisera flaskorna i micron, vilket är praktiskt och enkelt. Det är inte svårt alls! Läs instruktionerna inför första gången, men kortfattat går det ut på att sätta in dinappen i flaskan, ha i vatten, sätta på locket och sen in i micron.

Jag tycker att det är behagligt att pumpa ut mjölk med MAMs manuella bröstpump. Tratten är flexibel och går att rikta så det passar för bröstet! Det är bra att det går att reglera pumpstyrkan, och det är verkligen skillnad mellan lägsta ”sug” och max. Pumpen är stark! Jag som de flesta har olika behov på olika bröst (en med mer mjölk än den andra) och ställer därför pumpstyrkan beroende på bröst. Detta är lätt att göra. Jag tycker även den har ett bra enhandsgrepp och tycker inte att det är ”tungt” att pumpa. Skulle däremot önska något mönster i gummi eller så på självaste handtaget då det är lite glatt. Känns lite halt. Då skulle jag få ännu bättre grepp. Utöver det är jag väldigt nöjd med bröstpumpen. Den är enkel, smart och prisvärd. Jag gillar att det är så lätt att förvara mjölken, antingen med dinapp eller med lock. Det är även bra att man kan använda andra MAM flaskor med pumpen om man skulle vilja det.

barnplaggsguiden.se
Reglerbar pumpstyrka

Fördelar:

  • Enkla instruktioner
  • Reglerbar pumpstyrka
  • Få delar
  • Microsterilisering – Supersmart!!
  • Flaska med ventil i botten som förhindrar att barnet får i sig massa luft
  • Går att använda andra MAM flaskor till.
  • Flexibel tratt

Nackdelar:

  • Svårt att få av locket som sitter över nappdelen.
  • Något glatt yta på handtaget.
  • Saknar att det är lite mer motstånd i dinappen, Ian är van vid att kämpa mer när han ska få ut mat.
  • Skulle vilja haft den i fler färger, verkligen inte viktigt däremot!!

Något som jag inte visste tidigare var att MAM har supersmarta mjölkförvarings ”boxar” man kan köpa till där man kan skriva på datum osv innan man fryser in mjölk. Väldigt smart förvaring!

barnplaggsguiden.se

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. barnplaggsguiden

      Jag tycker att båda är väldigt bra! Jag föredrar Medela när det kommer till handtaget och hur den känns att hålla i. Däremot så gillar jag MAM bäst när det kommer till ”trycket”. Det är toppen att den har reglerbar pumpstyrka. Det har Medela med, men ärligt så känner jag ingen större skillnad mellan lättast och hårdast på medela. De kostar ungefär samma, så det beror lite på vad som är viktigast.
      =) Svårt att säga. Med medela får man endast en flaska, och med MAM två. Däremot har Medela en underbart smart flaska som påminner om bröstet när barnet ska suga. De får kämpa för att få fram mjölken på samma sätt som ett bröst! Det är bra när de är riktigt små.

      Båda är bra och gör sitt jobb=) Hoppas du fick lite svar? Tack Jennifer och ha en fin kväll!

      1. Jennifer

        Alltid bra att höra vad någon som testat båda tycker! Blir nog en medela för mig då vi redan har en sån flaska. Tack för svar!!