Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: LEGO Wear Overall

Tillsammans med Aline har jag recenserat LEGO Wear overall.  Overallen kommer från Lekmer.se och är ett recensions exemplar. Denna overall har många finesser som jag kommer gå in på men först så vill jag berätta att även LEGO Wear har hakat på trenden och använt sig av BIONIC Finish ECO®. Det är en ekologisk vattenavstötande impregnering. Fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin. Härligt att LEGO Wear satsat på en impregnering som är ekologisk, giftfri och tålig, väldigt bra när det kommer till barnkläder.

Såhär beskrivs overallen av LEGO Wear:  Overallen Joe 605 med alla sömmar tejpade från LEGO Wear. Overall med resår i midjan för bättre passform och lång dragkedja fram för smidigare på- och avklädnad. Snygg och slitstark vinteroverall från LEGO Wear som håller ditt barn varmt och torrt hela vintern. barnplaggsguiden.se

barnplaggsguiden.sePrisklass: Medel, 899 kr

Vattentäthet: 8 000 mm. Jag har duschat overallen (utan Aline) i ca 2 minuter. Den är helt tätt, släpper inte in vatten alls. Inget läckage i sömmarna eller dylikt. Overallen tar inte in vatten i yttertyget heller vilket annars kan tynga ned. Perfekt för vårt nordiska klimat, där den måste klara regn, slask och snö!barnplaggsguiden.seMaterial som andas: Ja

Vindtät: Ja

Tejpade sömmar: Ja

Slitstryka: Otroligt slitstarkt material, klarar över 50 000 ”rubs”, vilket i stort sätt är så högt det går.

Storlek/passform: Finns från 74/80-104 cl. Jag tycker att LEGO Wear är normala i storleken. Du kan räkna med att modellen är korrekt i centilong storlek. Det innebär att man kan använda barnets längd för att avgöra vilken storlek som bör passa. Min dotter är 87 lång och i denna så har vi storlek 92. Den sitter bra på kroppen men det finns definitivt plats för henne att växa så hon kan ha den hela vintern. (Kom ihåg nävegreppet). Tänk på att vintersäsongen är lång i norden och att overallen ska hellre vara lite stor än att passa exakt eller vara för liten. Overallen är rak i passformen, jag tycker att den går åt det smalare hållet. Med det sagt tror jag de allra flesta barn kan ha den, den är inte lika ”puffig” som många overaller kan vara.  Detta är en fördel då den känns smidig, det är inte massa tyg i vägen utan barnet rör sig otroligt lätt i den! Overallen har resår i midjan, vilket gör att den sitter väldigt bra på barnets kropp. Den sitter liksom på ”plats”.

Material: Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO®. 100% nylon på utsidan ( vattenavstötande oxfordnylon) och även ett membran som andas. Därefter finns en padding med värmande egenskaper, som har ett polysterlager på insidan. Overallen är vindtät och har hög andningsförmåga, vilket behövs när barnen blir varma och håller barnet torrt! Denna overall är väldigt smidig, och lekvänlig med ett slitstarkt material! Perfekt när man har barn som leker ute hela vintern.

Overallen har fleece i luvan och även kring halsen och hakskyddet! Mycket bra, jag gillar när det är fleece, det förhindrar sömmar som kan skava och är skönt mot huden.

Vikt: Lätt! Känns smidig!

Torktumling/Torkskåp: Ja, Max 40°C

Fördelar:

  1. Resår vid ärmslut och benslut!
  2. Avtagbar luva – Viktigt så barnet inte skadas om det fastnar med luvan.
  3. Väldigt slitstark.
  4. Håller barnet varmt!
  5. Reflexer! Denna overall har många bra reflexer, bland annat breda på benen!
  6. Kan torkas i torkskåp! Oj så bra! Äntligen en overall som tål det! Perfekt på förskolan. Den är däremot helt vattentät så jag tror inte den kommer behöva torkas.
  7. Vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO. Tål till och med att bli utsatt för mycket vatten länge (dusch) och yttertyget stöter bort vatten väldigt effektivt utan att ta in alls.
  8. Silikonremar för fötterna. Bra då de annars går sönder/ nöts ned snabbt! Går även att justera! Plus!
  9. Bra fickor, bra att ha små saker i (nappar osv)
  10. Finns även en ficka för liftkort på ärmen!
  11. YKK dragkedja (en av de bästa på marknaden)
  12. Hakskydd
  13. Går att fästa vantar på overallen! Tror att det är endast LEGO Wear vantar dock!
barnplaggsguiden.se
Avtagbar luva
barnplaggsguiden.se
Reglerbara silikonremmar
barnplaggsguiden.se
Hakskydd

Nackdelar:

  1. Resåret i midjan är inte reglerbart.
  2. Ingen fleecefodring i ”kroppen” på overallen. Det tycker jag är mysigt för barnen. Däremot så håller denna overall varmt i alla fall!
  3. Endast kardborre för att stänga fickorna. Jag hade önskat dragkedja med. Finns risk att vatten eller fukt kan komma in.
barnplaggsguiden.se
Ficka

Slutligen: Jag gillar verkligen overallen från LEGO Wear, jag tycker att den är prisvärd och snygg! Den andas kvalitet och jag gillar att LEGO Wear använder sig av en ekologisk impregnering! Overallen är lätt att ta på, min dotter kan göra det själv, den sitter även bra på Aline.  Den är mjuk i materialet och väger lite, det i kombination med en lång dragkedja gör det lätt för barnen att ta på den själva. Overallen är verkligen gjord för vårt kalla/blöta klimat. Den håller värmen väldigt bra! Vattentåligheten i kombination med att overallen andas, gör den perfekt för lek och utomhusaktiviteter av alla dess slag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma Lidar

    Hej! Vad glad jag blir att läsa att den här overallen har BIONIC Finish ECO®. Men jag hittar den faktan bara hos dig. Hittar inget om det på lekmers eller andra webbshoppars hemsida. Skulle du kunna ge mig en länk eller något dit du hittade info om det? Du får gärna maila info till mig om du vill. Tack för att du hjälper oss i djungeln av barnkläder!