Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Ossoami

Jag har fått hjälp av min testpilot Freja för uppdraget att recensera nya Ossoami och deras hållbara jeans. Freja har testat modellen Cara. Hon har använt jeansen regelbundet under en månad och här är hennes samt mina åsikter om jeansen!

Cara jeansMaterial: Denna modell är gjord i en tunnare stretchdenim med CORDURA® denim på knä för optimal hållbarhet. Corduradenimen är ca tio gånger tåligare mot nötningsslitage än vanlig denim i motsvarande tjocklek. Ossoami använder sig av patenterade CORDURA® som är ett material baserat på en specifik fiberteknik, som man idag använder i yrkeskläder, motorcykelkläder och uniformer. Det är ett väldigt tåligt och slitstarkt material som ser ut som vanlig denim.

Ossoami har idag nio olika jeansmodeller att välja mellan. Alla dessa är i någon ”denimblå”färg, jag hade önskat flera färger att välja mellan exempelvis svarta eller gråa.

Passform: Modellen som vi testat heter Cara Stretch är en skinny/slim-fit jeansmodell. Jeansen passar bra för smala barn . Freja som har provat jeansen tycker att de sitter tajt och är fina på, de hänger inte i rumpan utan är smala men ändå bekväma. Freja tycker jeansen är väldigt mjuka och sköna. De är mjukare än många andra jeans hon haft. Hon tycker de är lätta att ta på sig själv och att de sitter skönt på magen.

Personligen tycker jag att jeansen sitter fint på. De sitter lagom tajt, de är smala i passform men är inte ”klistrade” mot kroppen. Det är bra då jag inte tycker det är fint på barn. Här är en bild med dem på:barnplaggsguiden.seStorlek: Jeansen tycker jag är normala i storlek. Om man undrar vilken storlek man ska välja så finns det en bra storleksguide på hemsidan. HÄR

Tvätt: Håller bra i tvätten. Jeansen läcker inte färg som jag upplever att en del jeans kan göra. De ser inte tvättpåverkade ut. Jeansen håller formen bra, och är fortfarande mjuka och sköna efter tvätt. Tvättas i 40 grader.

Freja tycker att jeansen är coola och tycker speciellt om detaljen med vågen på rumpan och bältdjuret på knät! På morgonen så säger hon att hon vill ha jeansen med bältdjuret! Det är väldigt kul. Barn gillar detaljer och här har Ossoami verkligen lyckats! Jag tycker att jeansen är coola, busiga och lekvänliga. Jag tycker även att jeansen har fina detaljer, snygga ljusblå sömmar på bakfickorna!  Kul med barnplagg som barn kan leka i utan att förstöra!

Slutligen: Ossoami har skapat som en motpol till ”slit-och-släng”. Jag tycker verkligen att de har skapat jeans som är snygga, coola och som HÅLLER. Freja som tidigare tagit sönder ca 2 par byxor i månaden tycker verkligen om sina Ossoami jeans, tycker de är sköna och coola och föredrar dem framför en del andra byxor. Men framför allt så har hon inte lyckas ta sönder dem! Bra gjort Ossoami!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.