Äta själv – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Äta själv

Hej på er! Fått mail med frågan om vad vi använder när Aline äter. Tips på bra tallrikar, koppar, skedar osv! Tänkte berätta om det vi använder nu. Har gått igenom de flesta märken tror jag, slängt saker som inte funkar eller som Aline inte gillat.

Nu när Aline är en “stortjej” äter hon själv, och hon börjar bli riktigt bra på det. Skeden är hennes bästa vän och inte en utmaning längre. Jag tänkte börja låta henne äta med bestick. Jag har letat runt ett tag nu och hittar en del. Det jag tycker är viktigt är att det ska vara “riktiga bestick”. De jag fastnat för är Bambinos Fork, knife and spoon som är från ca 24 mån. Det är bestick som Aline kan hålla utan problem, de passar små händer, är lätta och har ett greppvänligt material som inte glider ur händerna. Kan verkligen rekommendera dessa!

barnplaggsguiden.seBambino har många fina produkter som passar för både mini och små!  Har ett kitt till Aline nu! De har en mjuk haklapp som är super fin, enkel att torka av. Mjuka haklappar föredrar jag att ha med tex i skötväskan och på språng. De är perfekta då de tar lite plats. Hemma föredrar jag hårda haklappar, jag gillar de från Babybjörn!

Bambino har även en tallrik med sugring som håller tallriken på plats. Den sitter bra på bordet och glider inte runt. Den är även gjord med två nivåer som gör så barnet lättare kan få maten på skeden eller gaffeln då det finns en nivåskillnad som “tar emot”. Har tyvärr bara en av dessa, måste köpa fler!  I samma serie finns en spillfri kopp som Aline gillar. Hon älskar att det finns ett lock till, och jag älskar att hon kan vända den upp och ned, samt banka med den utan att det blir vatten överallt!

image image barnplaggsguiden.se

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.