Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension – Kavat Nymölla EP

Nu har vi testat Kavats sko Nymölla i ca 5 veckors tid och jag tänkte ge ett litet uttlåtande.

Pris: 749 kr

Först och främst är det en ekologisk promenadsko. Skon är en jodphurkänga. Den är väldigt smidig och nätt. Jag tycker den sitter bra på Alines fot, den har ett elastiskt resårband på utsidan och praktisk dragkedja på skons insida. Resårbandet gör skon mindre stum, och den följer barnets fot och rörelser. Jag kan tänka mig att äldre barn kan sätta på skorna själv, då de går att öppna upp mycket. Det gör det enkelt att sätta in foten, och sen drar man bara upp dragkedjan. Skon passar de flesta fötter, Kavat gör lite bredare barnskor vilket är en fördel, då de passar de flesta barn. Det ända jag kan anmärka på är att Nymölla är något tajt över vristen, men det är endast när vi har tjockare strumpor. I vanliga fall är det inga problem att dra upp dragkedjan, men med tjockare strumpor måste jag ta i lite mer, de går att stänga med blir lite tajt.

Plus för smart detalj som spänne med karborre över dragkedjan för att förhindra att skon öppnas.

 

Nymölla är invändigt skinnfodrad och förstärkt både fram i tån och bak i hälen. Att de är förstärkta är viktigt när det kommer till barnskor, då barnskor snabbt slits. Det finns även en urtagbar innersula i skinn och stötdämpande mellansula för extra komfort. Skon är verkligen fotvänlig, lekvänlig och skön. Jag gillar att de är i fint ekologiskt läder som gör dem naturligt vattenavvisande, slitstarka och tåliga. Dessa kommer definitivt att ärvas! För att de ska hålla så bra som möjligt så kan man med fördel smöja in dem.

Jag tycker att Nymölla är lätt och smidig för att vara en känga. Jag upplever inte att de är svåra eller tunga för Aline att gå och springa i. Skorna håller fötterna varma och är perfekta för höst och vår! Dessutom är de ofattbart snygga! Prisvärda skor som jag varmt kan rekommendera.

image barnplaggsguiden.se

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.