Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Recension: Stokke 3 in 1 Baby Carrier

Jag har fått recensera Stokkes 3 in 1 bärsele. Detta är beskrivningen:

”Stokke MyCarrier 3 in 1 bärsele anpassas för barnet från nyfödd och ända upp till 15 kg. Genomtänkta ergonomiska lösningar för både förälder och barn. Med Stokke bärselen får du en bekväm och optimal placering av barnet.”

Nedan bär jag Ian i magselen inåtvänd.

P9110090 P9110092

Här kommer min recension: Stokke MyCarrier har tre komponenter: Huvudselen med integrerat höftbälte och fram- och bakselen, fastsatt med karbinkrokar med dubbel låsning. Selen består av en huvudsele, en ryggsele och en magsele. MyCarrier har också speciell passform för vuxna, med ergonomiskt formad ryggplatta som säkrar komfort för rygg och nacke. Tillverkad av mjuka och ventilerade oeko-tex bomullstextiler. Alla materialen är utan skadliga kemikalier. Detta tycker jag är viktigt då Aline sög så mycket på tyget i selen. Barnens hud är även känslig, så ju mindre konstigheter, desto bättre.

Svårighetsgrad: Medel, det kräver att man tittar på bruksanvisningarna. De är otroligt lätta att förstå, men viktigt att göra det då det finns många smarta lösningar som man behöver ha koll på för optimal användning. Ett exempel på detta är att man skall öppna upp en dragkedja för att barnet ska kunna sitta ergonomiskt framåtvänt på i magselen.

imageimage

Bekvämlighet: Sitter väldigt skönt på kroppen och väger lite men känns ändå väldigt trygg och säker. Jag tror att det är mycket tack vare att den har en lite tjockare stabil ryggdel med ryggplatta. Ergonomisk för barnet i alla lägen, när barnet sitter i magselen inåtvänd så finns det bra stöd för nacken, när barnet sitter framåt i magselen finns det även möjlighet att minska tyget mellan låren så barnet sitter skönare, det är även mer tyg vid rumpan för att ge stöd. När barnet sitter i ryggselen så finns det stöd för rygg och rumpa och när/ om barnet somnar så finns det ett sovstöd (tyg) att dra över huvudet för att se till att nacken får stöd. Det är enkelt att bära ett större barn på ryggen då den fördelar vikten på höfterna vilket gör att man kan bära länge utan att bli trött. Det är även otroligt lätt att få upp barnet på ryggen själv. Barnet spänns nämligen fast i selen på marken och kan lyftas upp på ryggen som en ryggsäck.

Tvätt: Huvudselen kan handtvättas, ska då även hängtorka. Däremot kan ryggselen och magselen tvättas i maskin på 40 grader. Torkas plant på golvet.

Fördelar:

  1. Allt finns i en produkt! – Inget extra spädbarnstillägg behövs.
  2. Det är även en väldigt lång användningsperiod. Perfekt att kunna bära en nyfödd eller 3/4 åring med samma bärsele. Det är en absolut fördel om man som jag har två barn, då kan man variera vem man bär beroende på tillfälle.
  3. Enkel att placera barnet i selen, i alla lägen.
  4. Går att använda själv utan hjälp. även när ett större barn skall upp på ryggen!
  5. Fokus på ergonomi både för barnet och den som bär.
  6. Känns trygg och säker

 

 

P9110099Ni ser att Ian sitter fastspänd även på insidan av selen. Enkelt att knäppa upp utan att han glider ut!

Nackdelar:

  1. Många knep som även innebär att du behöver ha lite koll genom att läsa anvisningarna.
  2. Det krävs att man sätter in en aluminumplatta i huvudselen när du bytter från mage till ryggsele. Det kan vara lite jobbigt om man inte har med sig plattan. Däremot är det väldigt enkelt gjort och det ger en stabilitet jag inte fått tidigare i ex erogbaby eller babybjörn one.

image image

Pris: Kring 1500 kr. Det är vad en bra bärsele kostar idag. Så varken dyr eller billig.

Jag rekommenderar denna sele till alla som vill kunna bära sitt barn enkelt och under längre tid. Jag tycker att den är snygg, skön och smart. Alla knep lär man sig snabbt och den är en trygg bärsele som jag kommer använda till båda mina barn!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Catte

    Hej. Vill bara påpeka att den inte är ergonomisk för barnet i framåtvänt läge. För att barnet skall sitta ergonomiskt skall de vara i grodposition (knäna ovan rumpan) och inte hänga i grenen.

    Skall dock tilläggas att min min har en sån där sele, själv får jag ont i axlarna av stokkes och har en annan.

    1. barnplaggsguiden

      Hej! Jag ska kolla upp det och ändra om det inte stämmer. 🙂 det finns stöd för både rumpa och bäcken trots att benen hänger ner.
      Tänk att en bärsele kan vara så olika på olika människor! Känner fler som har olika beroende på person 🙂

  2. Anna

    kul att du recenserar just denna just nu! sitter på tåg hem från Åre där jag vandrat på fjället med sonen 2,5 månad gammal i 3 dagar. han har verkat nöjd i sin ljungfärgade stokke! och min rygg och nacke har klarat sig fint, trots ca 6 timmars vandring per dag!