Test: Elodie Details Vintervante – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Test: Elodie Details Vintervante

Först ut i mitt stora vintervantetest är allas vår älskling Elodie Details. Trots populäritet är det väldigt få som skrivit ut vad de tycker om vintervanten. Här kommer en recension.

Vantar Zebra Sunshine MultiBaby Vantar Zebra Sunshine Multi

Vindtålighet: Ja

Vattentåliga: Ja, de håller för att doppa snabbt i vatten (15 sek) Däremot längre tid blir de något fuktiga. Inte konstigt då de inte är vattentäta utan vattentåliga. Bra sak är att vanten har ett PU membran som stöter bort vatten effektivt. Sammanfattningsvis så är de vantar man kan leka med, vardag, helger, förskola, lekparken, osv. Däremot så skulle jag inte ha dem om jag vet att mitt barn kommer plaska i vatten eller gräva en grotta i snön med vantarna endast (däremot funkar de med spade).

imageVärme: Vantarna har ett yttertyg, ett PU membran, syntetiskt material för värme samt ett mjukt tyg på insidan. Jag tycker de både värmer och håller värmen bra, mycket tack vare att de är vindtäta och har värmeisolering.

Storlek/Passform: Det finns två babyvantar där storlekarna är 0-6 mån, 6-12 mån. Därefter kommer tumvantarna, 1-2år, 2-3 år. Babyvantarna är generösa i storlek och då de inte finns någon tumme så passar alla händer oavsett form i dem. Tumvantarna är nätta och är smala i storlek, passa de flesta barn, men har barnet breda eller större händer skulle jag gå upp en storlek. Jag gillar att vantarna är nätta, det gör det enklare att leka med dem då de inte tar plats och är i vägen. Aline tar enkelt upp en spade och rör händerna i stort obehindrat.

Design: SÅ SNYGGA. Allt här gillar jag, finns massa fina mönster och modeller. De båda större modellerna har dragkedja hela vägen upp till tumme, vilket gör dem väldigt lätta att få på. De har även justerbar vidd tack vare kardborrebandet över handleden. De ramlar inte av, sitter bra och det är som sagt enkelt att få in tummen.

Pris: 199kr, medelpris.

Slutligen: Jag tycker de sitter bra, är enkla att använda och klarar det kallare och våtare väder som kommer. Lekvänliga, varma och passande även för förskolan. Däremot i extrema väderförhållanden samt lek i vattenpölar skulle jag inte välja dem. Fina vantar till ett helt okej pris.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.