Att shoppa smart – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Att shoppa smart

Hej Alla! Okej nu är jag tillbaka med ny kraft. Ian är mätt och sover och jag hinner blogga lite.

Jag har tänkt mycket på vad som är viktigt för mig när jag handlar barnkläder. Och hur man kan handla barnkläder på ett bra och smart sätt. Först och främst så tycker jag dessa faktorer är viktiga när det kommer till köp:

 1. Pris
 2. Känslomässig anknytning till plagget
 3. Storlek ( för liten eller passar det exakt så nej, finns det växtmån så ja)
 4. Passform
 5. Material (skulle aldrig köpa “dåliga material”)
 6. Märke
 7. Andrahandsvärdet

Man kan säga vad man vill men priset spelar en stor roll. Det är väldigt få människor som inte bryr sig om vad saker och ting kostar. Däremot skulle jag inte säga att det är avgörande. Är det ett plagg som jag verkligen vill ha så kan jag komma runt priset om det är någorlunda okej. Storleken samt passformen är något jag tycker är viktigare och viktigare. Sitter det inte fint,  är det för litet så spelar det andra ingen roll då barnen inte kommer använda plagget.

När det kommer till material så är jag noga med att det är tåligt, mjukt och härligt mot huden och/eller fyller sin funktion. Är det material som håller det som utlovas, exempelvis hålla barnet torrt, eller vara mjukt mot huden så är jag villig att köpa plagget. Däremot om det inte håller vad som utlovas så vill jag inte ha det alls.

Sist men inte minst, märket. Jag skulle vilja säga att det inte spelar någon roll, men jag vet inte riktigt. Jag vet att jag är mer villig att betala om det är ett känt eller bra märke, däremot så bör det inte spela någon roll. Jag letar alltid nya härliga barnklädesmärken och inser mer och mer att det finns så mycket fint därute och att märket inte spelar någon roll. Däremot vet jag med mig att andrahandsvärdet är otroligt märkespåverkat. Så för att behålla värde trots användning rekommenderar jag att köpa märkesplagg. Mycket enklare att sälja vidare plagg av kända märken. Jag har tillochmed tjänat pengar på ett antal mini rodini plagg. Det är dock sällsynt!

Mini Rodini - JAGUAR PICO JACKET

Bra tips:

 1. Handla på reor
 2. Planera dina köp. tex Handla på utförsäljningar inför vintersäsonger.
 3. Utnyttja rabattkoder på nätet! ( Rabble har nu 100kr rabattat vid köp för över 300!) Jag googlar alltid rabattkod och sedan företagsnamnet.
 4. Handla second hand, både i butiker och tradera, blocket, samt köp och säljgrupper på facebook.
 5. Ta hand om kläderna, sortera och spara och använd till nästa barn!
 6. Sälj alltid kläder i rätt säsong och när folk har fått lön!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Bra tips! Framför allt nu inför höststarten kan det vara rätt mycket nya kläder som ska inhandlas till barnen. Att försöka låna av varandra är också ett tips. Eller om man inte gillar att låna kan man ordna en klädbytardag med sina vänner – och bjuda på fika samtidigt – en trevlig söndagsaktivitet som resultera i många nya fina klädesplagg.

 2. karin

  Smarta saker att tänka på. Jag brukar försöka handla en storlek större än va de har. Det brukar fungera rätt bra. Tack snälla för en grym blogg!