"Allt ska namnas" – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

"Allt ska namnas"

Igår fick jag höra att allt ska namnas. Jag svarade att jag minsann visste det, och hänvisade till hennes ytterkläder osv. Fick då som svar “men inte alla hennes vanliga kläder”. Nej det är sant. Fasiken, tänker att det hon har på sig inte behöver namnas, endast extrakläder och ytterkläder osv.

Aja, så nu ska jag hitta något som fastnar på allt och är ENKELT, har hört bra om klisterlappar till kläder. Har ni använt sådana?

bild från google.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Förskolläraren :)

    Namna precis allt som era barn har med till förskolan. Även nappar/gosedjur/snutte… jag använder själv “gobokens ” klisterlappar och ibland även stryklapparna, till mitt eget barn. Det sparar så ofantligt mycket tid om ALLT är namna för oss förskollärare!! Även om jag vet att Kalle brukar ha en bil-tröja på sig så kanske inte kommer ihåg det när alla kläder helt plötsligt ligger någon stans av en anledning.. eller när ett barn roar sig med att riva ner ALLA kläder i tamburen, då har man inte tid att gissa vilken jacka som bettan brukar ha på sig, för just idag har hon en annan.. de flesta namnar aldrig sockor för “lite svinn får man räkna med”, men hur svårt är det att skriva i varje socke? Jag som själv har en son som tar av sig sockor i tid o otid har fått tillbaka alla sockor utom 1 (!), för just den var inte namnad, men den andra va.. Jag tror att de flesta aldrig namnar sina barn kläder för andra-handsvärdet sjunker drastiskt, men klisterlappar kan man tar bort (OCH håller i tvätten) och klisterlapparna går också att ta bort, bara lägg bakplåtspapper o värm på igen.. hellre namna och säljer till ett lägre pris, än att inte ha namnade kläder – men som kommer bort.. eller? Jag vet ju även att föräldrar blir stressade när deras barns fiiina kläder inte är på hyllan och vi pedagoger inte har en susning av vad den är.. men var den namnad..? Föräldrar tror nog inte att så mkt kan komma bort på en förskola/avdelning, men har du inte namnat kläderna så kommer du snart att märka det.. 😉 ännu värre när föräldrarna INTE VET om det är sina barns kläder. Igår var jag med om en pappa som frågade sin 4åring om ytterjackan var hans, då låg den på ett bord utomhus. Namna kläder så sparar det tid för ALLA! 😀