Mäta barnens fötter – Barnplaggsguiden – Sheila Arnell
Sheila Arnell

Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Mäta barnens fötter

Nu när det närmar sig hösten så är det många som går i köpa nya skor tankar. Allt ifrån stövlar, höstkängor, vinterskor och kanske någon festligare sko kanske måste inhandlas? Oavsett vad så är det viktigt att man vet hur man mäter sitt barns fot för att kunna köpa rätt storlek. (Speciellt om man handlar dem på nätet)

Det enklaste sättet som jag vet att mäta ett barns fot är att skjuta ett papper intill en vägg och placera foten över pappret, med hälen intill väggen. Därefter så brukar jag rita ett streck framför den längsta tån. Efter det är gjort kan man bara mäta med en linjal. Man är ute efter cm måttet på barnets fot. Det kan sedan konvertera till en tabell för vilken storlek man skall ha. Olika märken har olika mått för en viss storlek.

Det är viktigt att barnet står upp när man mäter eftersom foten trycks ut några millimeter av kroppsvikten. Mät båda fötterna! Det är inte helt ovanligt att den ena är lite större än den andra. När du fått fram fotens längd lägger du till växtmån. Även det brukar vara rekommenderat beroende på vilket skomärke eller skotyp. Vinterskor brukar vara ca 1,5-2 cm medans sommarskor är ca 1 cm.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sheila Arnell

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.