Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Miljövänligt läckage

Hej alla! Ni som tidigare följt mig vet ju att jag varit på jakt efter riktigt bra amningsinlägg. Vill gärna återanvända då jag gick igenom extremt många sist. Tygamningsinlägg känns som ett bra och miljövänligt alternativ. Jag läcker redan nu bröstmjölk så jag har testat två olika hittills. De jag har testa är Avents tvättbara samt Boobs.

Avent: Fina, små (täcker bröstvårtan bra!) kostar endast 89 kr för ett 6 pack. Däremot är de helt färdiga efter endast 1 tvätt. De blir knöliga och sträva mot bröstvårtan. Jag har så svårt för att det är knöligt och det är det enda jag tänker på. Så jag kommer inte använda dessa mer. Däremot tycker jag ända att de suger upp mjölken bra och det känns inte alls blött.

Boob: Snygga! Vitt silke mot bröstvårtan, hudfärgat tyg för att dölja deras existens, om något pekar fram. Lagom stora, passar alla. Suger upp mjölken bra samt behåller en känsla av att det är torrt. Ser nya ut efter tvätt, förväntar mig fläckar och liknande när jag väl ammar. Det viktiga är att de inte blir knöliga. Sånt blir jag tokig på. Hittills har de klarat sig väldigt fint! Däremot är de lite saftiga i priset, 225kr för ett 6 pack. Men jag tänker att jag skall kunna ha dessa enbart och tvätta mellan vändorna, vilket innebär att det är väldigt billigt.

Tips: tvätta amningsinläggen i en tvättpåse!

Tygamningsinlägg håller brösten varma och hjälper att motverka mjölkstockning.

Tvättbara amningsinlägg

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.