Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Bäst i test

Okej, jag har gjort ett eget litet test av de tre mest populära amningslinnen som säljs idag. Nämligen HM, Lindex och Kappahl. Tänkte börja med att visa hur lika dem är!

Lindex – 149 kr st

http://static.lindex.com/Archive/InPress/S0000006275772_F.jpg

HM – 249 kr ( 2st)

http://lp.hm.com/hmprod?set=key[source],value[/model/2014/3BY%200190284%20002%2000%200000.jpg]&set=key[rotate],value[]&set=key[width],value[]&set=key[height],value[]&set=key[x],value[]&set=key[y],value[]&set=key[type],value[STILL_LIFE_FRONT]&hmver=0&call=url[file:/product/large]

Kappahl – 249 kr (2st)

Vit 2-pack Amningslinne, 2-pack amningslinne i härlig bomull...

De ser altså väldigt lika ut. Priset är detsamma mellan Kappahl och HM, medans Lindex är något dyrare samt inte säljs i tvåpack. Kvalitetmässigt är alla i 95% bomull, 5% elastan. Lindex och Kappahl är i ekologiskt bomull, inte HM. HM är dessutom tunnare i tyget medans både Lindex och Kappahl är tjockare.

Tvätt: 40 grader och vanligt spill klarar de alla bra. Vid tredje tvätten så har tyvärr en söm vid urringningen på HM linnet släppt. Annars inga konstigheter. Ingen av linnena krymper heller.

Känsla: Jag gillar de tjockare tygen, känns som att de ger bättre stabilitet. Jag minns även efter förlossningen var allt som satt åt och höll in otroligt skönt. HMs är slappt och ger mig inte stöd för brösten.

Lindex sitter bra hela dagen, jag känner att jag inte behöver bh i den ens. Håller även formen efter användning utan tvätt.

Kappahl sitter skönt, känns som att jag får stöd för brösten, däremot börjar den kännas lite slapp under dagens gång. Tänjer sig lite.

Alla har bra spännen som jag kan knäppa upp med en hand, samt sätta tillbaka. Om jag ändå skall välja en vinnare är det Lindex. Den är i ekologiskt bomull. Den sitter helt enkelt skönast. Håller formen hela dagen, samt har ett tjockare tyg så jag även kan känna mig bekväm utan BH. Håller in och ger bra stöd! Värt de (få) extra pengarna!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.