Barnplaggsguiden – Sheila Arnell

Hittat den! Bästa solkrämen/ moussen!

Jag skrev tidigare att jag letade en bra solkräm till Aline (och mig). Kriterierna var följande: IMG_0365

  • Skyddar!
  • Enkel att applicera
  • Sitter länge
  • Förstör inte kläder
  • Kladdar inte, alltså sjunker in i huden snabbt

Jag gav mig på att googla, googla, gå till tre olika apotek och rådfråga personal. Men bäst av allt, fråga på mina facebookgrupper. Jag fick höra om EVY – Proderm som det tidigare hette. EVY är alltså en mousse.

Här är vad jag lärt mig, och vad som gör den så bra. Skillnaden mellan EVY och vanlig solkräm är att det lägger sig som ett skydd i hela övrehudlagret iställer för på ytan som andra gör. Jag har förstått att det är därför det håller i upp till 6 timmar ( utan påfyllning!) för att det inte försvinner när man torkar sig eller badar. Det är en väldigt dryg mousse som håller länge. Förpackningen är även bakteriesäker och garanterar att moussen håller sig.

IMG_0366EVY kan användas från 6 månader och ska passa alla hudtyper! Det är en fettfrimousse som inte kladdar! Passar bra att ha i ansiktet och i håret samt hårbotten!!! Viktigt tycker jag, då jag måste smörja in Aline överallt ( vi är super bleka!) Den förstör och fläckar heller inte kläder, vilket jag tycker många krämer gör.

UVA/UVB  något jag inte riktigt tidigare haft koll på verkar också spela en stor roll i vad som gör en solkräm bra och inte. SPF- faktorn på solskydd syftar bara till UVB, inte UVA. Det vi har hemma från Vichy just nu tillexempel med SPF 30 har endast 10 i UVA. Lagen i Sverige idag är att ett solskydd endast bör innehålla 33% skydd mot UVA. (UVA skyddar mot bland annat rynkor, soleksem, pigmentfläckar osv.) EVY har över 90 % skydd mot UVA.

Det enda negativa jag kan komma på är att flaskorna är lite små. Tycker de gärna skulle kunna vara lite större. Skulle även önska SPF 50 för de allra minsta!

Köp EVY på apotea.se, lyko.se, apotek, stadium. Pris är ca 179-199kr

IMG_0362

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.