First Lego League – Av hela mitt hjärta
ylwa

Av hela mitt hjärta

First Lego League

I lördags var ju Caroline iväg på ett skolprojekt och det handlade om ett presentationsuppdrag tillsammans med klassen.

Dom har självklart jobbat med allt i skolan i flera veckor, men nu igår lördag så var det dags för det slutgiltiga i uppdraget, själva presentationen av deras arbete.

Uppdraget i korthet såg ut så här:

2013 års tema heter Nature´s Fury och handlar om naturkatastrofer!
Tänk orkaner, jordbävningar, vulkanutbrott, tsunami, jordskred, skogsbränder, global uppvärmning översvämningar, mm!

De deltagande lagen får fördjupa sig i vad som behöver göras när olika naturkatastrofer drabbar platser där människor bor, arbetar och går i skolan.

Och Caroline var med i det rosa laget ur klassen tillsammans med övriga tjejerna och dom hade valt naturkatastrofen tornados. Caroline hade hand om själva presentationen av “Kul att veta” och berättade då om en människa som faktiskt överlevt trots att han uppslukats av en tornado.

image

 Förutom själva presentationen och prisutdelningen så fick dom naturligtvis gå runt och testa alla experiment och grejer på Technichus i Härnösand, där själva First Lego Leauge hölls. Tyvärr har vi inte så mycket bilder än så länge, men det kommer fler bilder så småning om. Tjejerna gjorde i alla fall bra i från sig och Caroline var väldigt nöjd och stolt över sin del av uppdraget och naturligtvis även över lagtröja och guldmedalj.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ylwa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.