Annika Duckmark

Struts middag

Hej finisar,

Ja idag har vi varit på utflykt med grannarna som vi ska fira nyår med i morgon. Struts som vi planerat att ha på menyn i morgon finns numera inte att få tag på i Stockholm då det varit ont om kött. Därför blev det en utflykt till Stigtomta strutsfarm strax utanför Nyköping. Här finns det är gårdsbutik där man kan handla samt kika på ett gäng strutsar. Hur spännande som helst för två 5 åringar 🙂

Peter som driver farmen tillsammans med sin familj tog vänligt emot oss och visade oss runt på farmen och berättade om köttet. Hur många av er har smakat struts innan.???

Jag kom i kontakt med struts på en Nyårs middag för några år sedan och blev riktigt förtjust. Det ser mer ut som nötkött än fågel och där finns inget fett. Allt kan ätas och inget går till spillo.

Det fanns en massa fina bitar att välja på och Peter berättade att butiken varit välbesökt nu till Nyår.

Vi fick kika in i ladugården på några av avelsdjuren som är produktiva så länge som 20-30 år. En fullvuxen struts vägen 120-180 kg och blir normalt 50 år ibland så gammal som 80 år. Varje säsong lägger hönan ca 40-60 ägg.

Justin var nyfiken på att klappa en viket ha såklart fick för Peter…..han var modig och stack in handen både en och två gånger och tillslut var det en liten rackare som nafsade honom på fingret…. 🙂 blev nog mest chockad och nu tycker han det är lite spännande.

Ja det här var ett roligt besök och nu ser vi fram emot vår goda middag i morgon. Kika in här om ni är sugna på goda recept.

Tack Peter för ett mycket trevligt bemötande. Vi kommer såklart tillbaka 🙂

Puss & Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.