Annawii

FÖRSTA DAGEN PÅ EGEN HAND ♥

God morgon raringar! Igår hade vi en riktigt mysig dag då vi inte bara körde på utan faktiskt vilade lite och bara mös och det var så välbehövligt! Har även fått sova lite mer i natt (först från 22-03 och sedan från 04-06) så känner mig faktiskt lite piggare. Skönt! Är även glad för att lillan börjar tacka nej till ersättning allt mer efter att ha fått amma så jag hoppas att det betyder att jag har lite mer mjölk nu. Inte så att det räcker till helamning än men förhoppningen är att kunna helamma på dagarna och bara ge ersättning på kvällen då det är då mjölken sinar. Men oavsett om det går eller inte är jag  alla fall glad att jag får amma det jag kan för det är väldigt mysigt ♥.
Nåväl, planerna för i dag är att vara hemma i huset med lillan själv för första gången. Har varit lite nervös för det tidigare då jag varit så slut men nu när dagen är här känns det bra. Jag har ju fått sova lite mer så jag har lite mer energi än på sistone så i dag ska vi dona på lite på nedervåningen men även vila och mysa. Ska passa på att gosa lite med mina älskade missar när lillan sover och det ser jag fram emot. Tycker de varit så duktiga som klarat av en ny familjemedlem, flyttkaos och sedan flytt på så kort tid. Älskade små duntussar!
Vad gör ni i dag sötnosar?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marielle

    Jag har fått lära mig att man har fetare mjölk på kvällen och att den då rinner betydligt långsammare, och bebisen måste suga längre för att bli mätt. Jag skulle inte få ut många droppar med pump på kvällen men min bebis blir ändå mätt 🙂
    Hoppas verkligen inte det tolkas som att jag kommer med pekpinnar, du vet bäst vad som funkar för dig och din lilla! Ville bara förmedla informationen om du inte kände till det, det lugnade mig när jag nojade över mjölkproduktionen på kvällarna:) kram!

  2. Lisa

    Man kan faktiskt ha både "tunnare" och mindre mjölk på kvällen så jag förstår ditt problem, Var samma för mej, men amma amma amma så kommer det förhoppningsvis igång. Sen är det fullt tillräckligt att del amma om det känns bättre.kram

  3. Anonym

    Jag upplevde exakt samma för första barnet som hade kolik. Kunde bara amma i två månader, och jag pumpade och stressade över skriket och amningen. Jag upplevde det som att ju mer stressad och trött jag var desto mindre mjölk kom. Med andra barnet var jag beredd, bad om massor av amningshjälp från första stund och försökte inte stressa, äta och dricka MASSOR. Andra barnet ville aldrig sluta amma (2år…) och det gick hur lätt som helst. Jag tror mkt med första för mig berodde på kolik med dåligt sugtag och enorm stress hos mig med första barnet-chock, övertrötthet, stor press på mig själv och ångest över kolikskriken. Mina små tips är att bara fokusera på att vila och dricka och äta MKT så kroppen orkar producera mjölk.

    1. ANNAWII

      Ja jag försöker verkligen att äta och dricka mycket och ofta plus se till att vara helt avstressad när jag ammar, märker faktiskt att det börjar ge lite resultat nu :).
      Kram

  4. Mia

    Vill också tipsa om Amningshjälpen 🙂 Det är vanligt att man tror att mjölken sinar på kvällen men så länge bebis suger på bröstet och du inte är gravid igen så sinar den mest största sannolikhet inte 🙂

  5. Ida

    ?? håller med Jess! Väldigt ovanligt att mjölk sinar, däremot kan utdrivningen krångla vid ex stress men det är ju ett annat problem.

  6. Jess

    Hej!
    Tänkte tipsa om Amningshjälpen på Facebook, om du inte redan är med 🙂 Jag fick många av mina frågor besvarade då jag, precis som du, trodde att min mjölk inte räckte till på kvällarna. Mjölken kan inte sina såvida du ammar – efterfrågan och produktion. Men spädisar är ofta oroliga kvällstid och vill ligga vid bröstet hela tiden samt även nätterna ibland. Det är som "normalt" första månaderna. Och varför dom vill äta mer än vanligt kvällstid är för att jobba upp din produktion. Är ditt mål att helamma kanske du ska testa DN kväll att bara amma, amma, amma! Din produktion kommer att öka ganska snart 🙂 men självfallet äre upp till dig, ersättning är smidigt också! Tänkte bara delge det jag fått till mig då jag tänkte precis som du tidigare! Lycka till!

    1. ANNAWII

      Ska ta och spana in där, har inte gjort det än trots flera tips.
      Men det märkliga är att när jag pumpar på kvällen kommer det jättemkt mindre än på dagen så det är ju lite märkligt. Men kanske har med att jag varit lite utmattad att göra? Låter henne i alla fall amma en längre stund varje kväll samt på natten så det går sakta men säkert framåt :). Kram